Naslovna / Informacije i vijesti / MUP traži čak 129 vježbenika

HRVATSKA

MUP traži čak 129 vježbenika

MUP traži čak 129 vježbenika
Portal035
  • 2023-05-21 14:00:00

 Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je javni natječaj za prijam 123 vježbenika na koji se mogu prijaviti i osobe s invaliditetom, a riječ je o 15 radnih mjesta u sjedištu MUP-a, u Upravi za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove te 108 radnih mjesta u 19 policijskih uprava.

S obzirom na to da područja policijskih uprava odgovaraju područjima županija, zainteresiranim kandidatima omogućava se zapošljavanje u mjestu prebivališta, priopćili su iz MUP-a.

 

Osim uvjeta u svakom pojedinom natječaju za pojedino radno mjesto, kandidati/kinje za sva radna mjesta moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u državnu službu koji su propisani člankom 48. Zakona o državnim službenicima. Osobe za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima ne mogu biti primljene.


 
Kada je riječ o kandidatima i kandidatkinjama - osobama s invaliditetom, koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju, u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, uz prijavu na javni natječaj dužni su priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta navedenih u natječaju.

 

"Kandidate i kandidatkinje osobe s invaliditetom, kojima je potrebna razumna prilagodba prilikom provođenja pisanog dijela testiranja i intervjua, pozivamo da potrebu za prilagodbom navedu u svojoj prijavi na javni natječaj te da se nakon podnošenja prijave obrate na broj telefona ili porukom na e-mail adresu koji su navedeni na natječaju za koji se kandidiraju", stoji u priopćenju MUP-a iz kojeg navode da će prilagodbe biti pravovremeno osigurane radi ravnopravnog sudjelovanja u javnom natječaju.

 

(Hina)