Cilj je kuharskih radionica prezentacijom i degustacijom potaknuti djecu da konzumiraju zdrave namirnice
U organizaciji udruge studenata Futuri Magistri i Udruge kuhara Brodsko posavske županije, na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu jučer su održane kuharske radionice za djecu, na kojima su sudjelovali učenice i učenici 3. razreda osnovne škole Ivan Goran Kovačić. Kako nam je rekla Marta Zečević, predsjednica Udruge studenata i studentica 5. godine ovog Fakulteta, cilj je ovih kuharskih radionica bio prezentacijom i degustacijom zdravih namirnica potaknuti djecu da konzumiraju sve te zdrave proizvode koje inače kod kuće vjerojatno ne bi kušali, poput poriluka, kelja i slično. „Želimo djeci posvijestiti važnost zdrave i pravilne prehrane, s tim da želimo naglasiti da sve namirnice mogu biti zdrave ako ih se jede u umjerenim količinama“, kaže Marta.
Radionice su vodili vrhunski hrvatski kuhari iz Podravke d.d., koja je inače poznata po djeci omiljenim Lino proizvodima, ali i kampanji „Zdravi odmor“, kojom promovira zdravu prehranu djece u hrvatskim školama.
„Nisam prvi puta u Slavonskom Brodu, uvijek rado dolazim u ovaj grad u kojemu, kako vidim, ima puno zainteresirane djece za kuhanje s povrćem i sa žitaricama. Podravka već šest godina radi ovaj projekt 'Zdravi odmor', pa smo u Slavonski Brod došli prikazati dio te naše kampanje, koju provodimo po svim školama u Hrvatskoj. U okviru tog projekta pripremili smo i recepte i normative za tjedne školske jelovnike, kroz cijelu školsku godinu. Cilj nam je u prehranu naše djece vratiti one zdrave, zaboravljene namirnice kao što su ječmena kaša, leća, heljda ili povrće poput kelja i poriluka“ rekao je tom prigodom 'kraljevski kuhar' Zlatko Sedlanić, glavni Podravkin promotor kulinarstva.
U kuharske radionice za djecu koje imaju za cilj promovirati zdravu prehranu uključila se i Udruga kuhara Brodsko posavske županije koja okuplja 50-ak članova. Predsjednik udruge Tihomir Krijan podsjeća kako članovi udruge, vrsni kuhari redovito sudjeluju i na državnim i međunarodnim kulinarskim natjecanjima, te svake godine postižu izvrsne rezultate.
Mališani koji su sudjelovali na kuharskoj radionici naučili su mijesiti tijesto, praviti rezance, pravilno guliti povrće, ribati mrkvu, miješati jelo u tavi, a posebno su bili oduševljeni dolaskom simpatičnog medvjeda Line, glavne maskote Podravkine Lino kuhinje.
Ivica Vlašić
Dok se građani tek pripremaju na hladnije dane, sezona gripe u Hrvatskoj već bil...
15.11.2025. u 20:00
SLAVONSKI BROD – Nakon današnje objave o nestanku 13-godišnj...
14.11.2025. u 20:14
U godini u kojoj slavonska tradicija možda nikada nije bila potrebnija, najavlju...
14.11.2025. u 17:30
Luka Modrić nije mogao na bolji način započeti svoju avanturu u dresu Milana. Za...
14.11.2025. u 14:24
Dok se posljednjih dana Hrvatskom šire slike napetosti, prekida manifesta...
14.11.2025. u 07:30
U petak će Slavonski Brod još jednom zastati u tišini i sjećanju....
12.11.2025. u 20:00
Kada smo prije mjesec dana objavili tekst Tko preživi – dočekat će termin&...
12.11.2025. u 12:30
Nova Gradiška, 12. studenog 2025. – Jučer je započela prva faza rad...
12.11.2025. u 10:00
Slavonski Brod, 11. studenog 2025. – Komunalno društvo "Komunalac"...
12.11.2025. u 07:30
Kako bi izgledalo da fotografije stare više od sto godina mogu „pro...
11.11.2025. u 19:55
Dio vijećnika Županijske skupštine Brodsko-posavske županije održao je pr...
11.11.2025. u 15:00
Državni inspektorat Republike Hrvatske objavio je kako se iz prodaje povlači PIK...
10.11.2025. u 20:00
Upravni odbor Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovi...
10.11.2025. u 17:30
Na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić ponovno se postavlja panoramski kotač kao jedna od...
10.11.2025. u 12:15
Premda se nalazimo u srcu studenoga, vrijeme u Brodsko-posavskoj županiji ovih ć...
10.11.2025. u 07:30
ŠALE IZ BRODA I BRODSKE ŽUPE JOJ, FUGO, FUGO... ...
09.11.2025. u 20:00