Dobar tek!
ako sam zadovoljna ovim receptom,meni je jednostavno savršen.Štrudlice su sočne,mirisne,fineeeee u bilo kojoj kombinaciji.Pravila sam ih sa višnjama,kruškama,trešnjama,možete kao nadjev staviti bundevu i malo cimeta,sir,orahe što god volite. Kada se ispeče trebate čekati da se ohladi i poslužiti ako možete čekati da se ohladi jer taj miris mmmmmmm……uvijek ali uvijek se opečem jer jednostavno ne mogu čekati da se ohladi…ma nema šanse !!!
SLATKE ŠTRUDLICE SA VIŠNJAMA I KRUŠKAMA
za 3 štrudle, trajanje pripreme 60 minuta
POTREBNO;
12 tankih kora za savijače (pite) oko 1/2 kg
300 g višanja(il inekog drugog voća borovnice, trešnje, ribane jabuke) ili sir
150 g krušaka-ja sam stavila kruške iz kompota
3 jaja
4 dcl tekućeg jogurta(dalje ta ista čaša od jogurta je za mjeru )
2 čaše šećera
2 čaše griza
2 vanilin šećera
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
obavezno ribana korica limuna-ja imam domaći koji nije šprican
1 žličica arome vanilije
prstohvat cimeta za kruške
1 kockica maslaca za premazati štrudle
PRIPREMA
.jpg)
Umutiti jaja,šećer i vanilin šećer sa pjenjačom 2-3 minute,pa redom dodavati jogurt,griz,prašak za pecivo,ulje,aromu vanilije i ribanu koricu limuna (ako imam domaći limun ako ne onda stavim onaj citro iz vrećice malo,aromu limuna).Sve dobro promješajte i smjesa je spremna.
Uzmite 1 koru za savijače i na nju obilato nanesite 6-7 velikih žlica smjese,prekriti drugom korom i opet premazati sa smjesom,prekriti 3 korom i ponovno smjesa,prekriti 4 korom i na nju staviti samo 2 žlice smjese i na početak kore nadjev višnje i pažljivo,lagano i bez pritiskanja zarolati i prebaciti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
Ponoviti postupak sa preostalih 8 kora.
Ja sam napravila 2 štrudle sa nadjevom od višanja i jednu sa nadjevom od krušaka.
Višnje se ne šećere,ni kruške također jedino u kruške dodati malo cimeta za aromu …
Kada ste srolali sve 3 štrudle i stavili ih na papir za pečenje premažite ih sa kockicom otopljenog maslaca.
Stavite peći u ugrijanu pećnicu na 200 C 25-30 minuta dok ne dobiju lijepu boju.
Eh sada slijedi najteži dio kada su pečene prekrite ih krpom i ostavite da se ohlade (nema šanseee)
I pospite šećerom u prahu.
Savijača sa višnjama je poslužena sa kuglicom sladoleda vanilija burbon i kriškom domaćeg limuna.
Savijača sa kruškama uz dodatak malo cimeta i kruške iz kompota ….
.jpg)
Uživajte u štrudlicama,nadam se da će Vam se svidjeti…do idućeg recepta iz Kuhinje ispod duge
Dok se gradovi kite lampicama, a iz izloga stižu poruke blagdanskog obilja, stva...
22.12.2025. u 20:00
Na obroncima Dilja, u pitoresknom selu Lovčić, skrivenom između Brodskog Stupnik...
22.12.2025. u 10:00
Stanovnike Brodsko-posavske županije u razdoblju od 22. do 28. prosinca 2025. oč...
22.12.2025. u 07:30
- Od profesora, jedino nju nikada nismo oslovljavali s „drugarice profesor...
21.12.2025. u 20:00
Deset godina nakon što je prvi put otvorila vrata javnosti, likov...
21.12.2025. u 12:00
U akademskoj 2025./2026. godini Brodsko-posavska županija dodijelit...
21.12.2025. u 08:00
U predblagdansko vrijeme, kada se gradovi pune svjetlima, a riječi solidarnosti...
20.12.2025. u 12:00
Hrvatske autoceste započele su vidljivu fazu uvođenja novog sustava naplate cest...
20.12.2025. u 08:00
Ministarstvo demografije i useljeništva donijelo je odluku o financiranju...
19.12.2025. u 20:00
Nakon što su 8. prosinca 2025. godine u novu zgradu u Uli...
19.12.2025. u 17:30
Domino’s Pizza jučer je uz veliko slavlje uspješno otvorila svoju p...
19.12.2025. u 15:00
U mirnom slavonskobrodskom naselju Podvinje, uoči božićnih blagdana, jedna je ob...
19.12.2025. u 12:30
Državni inspektorat Republike Hrvatske jučer je obavijestio po...
19.12.2025. u 10:00
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Gradskom...
19.12.2025. u 07:30
APN pokreće Program priuštivog najma uz stroge uvjete i zajamčenu isplatu...
18.12.2025. u 16:30
Jedna božićna dekoracija u slavonskobrodskom Podvinju bila je dovoljna d...
18.12.2025. u 10:39