Dobar tek!
ako sam zadovoljna ovim receptom,meni je jednostavno savršen.Štrudlice su sočne,mirisne,fineeeee u bilo kojoj kombinaciji.Pravila sam ih sa višnjama,kruškama,trešnjama,možete kao nadjev staviti bundevu i malo cimeta,sir,orahe što god volite. Kada se ispeče trebate čekati da se ohladi i poslužiti ako možete čekati da se ohladi jer taj miris mmmmmmm……uvijek ali uvijek se opečem jer jednostavno ne mogu čekati da se ohladi…ma nema šanse !!!
SLATKE ŠTRUDLICE SA VIŠNJAMA I KRUŠKAMA
za 3 štrudle, trajanje pripreme 60 minuta
POTREBNO;
12 tankih kora za savijače (pite) oko 1/2 kg
300 g višanja(il inekog drugog voća borovnice, trešnje, ribane jabuke) ili sir
150 g krušaka-ja sam stavila kruške iz kompota
3 jaja
4 dcl tekućeg jogurta(dalje ta ista čaša od jogurta je za mjeru )
2 čaše šećera
2 čaše griza
2 vanilin šećera
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
obavezno ribana korica limuna-ja imam domaći koji nije šprican
1 žličica arome vanilije
prstohvat cimeta za kruške
1 kockica maslaca za premazati štrudle
PRIPREMA
Umutiti jaja,šećer i vanilin šećer sa pjenjačom 2-3 minute,pa redom dodavati jogurt,griz,prašak za pecivo,ulje,aromu vanilije i ribanu koricu limuna (ako imam domaći limun ako ne onda stavim onaj citro iz vrećice malo,aromu limuna).Sve dobro promješajte i smjesa je spremna.
Uzmite 1 koru za savijače i na nju obilato nanesite 6-7 velikih žlica smjese,prekriti drugom korom i opet premazati sa smjesom,prekriti 3 korom i ponovno smjesa,prekriti 4 korom i na nju staviti samo 2 žlice smjese i na početak kore nadjev višnje i pažljivo,lagano i bez pritiskanja zarolati i prebaciti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
Ponoviti postupak sa preostalih 8 kora.
Ja sam napravila 2 štrudle sa nadjevom od višanja i jednu sa nadjevom od krušaka.
Višnje se ne šećere,ni kruške također jedino u kruške dodati malo cimeta za aromu …
Kada ste srolali sve 3 štrudle i stavili ih na papir za pečenje premažite ih sa kockicom otopljenog maslaca.
Stavite peći u ugrijanu pećnicu na 200 C 25-30 minuta dok ne dobiju lijepu boju.
Eh sada slijedi najteži dio kada su pečene prekrite ih krpom i ostavite da se ohlade (nema šanseee)
I pospite šećerom u prahu.
Savijača sa višnjama je poslužena sa kuglicom sladoleda vanilija burbon i kriškom domaćeg limuna.
Savijača sa kruškama uz dodatak malo cimeta i kruške iz kompota ….
Uživajte u štrudlicama,nadam se da će Vam se svidjeti…do idućeg recepta iz Kuhinje ispod duge
OSIJEK/SLAVONSKI BROD – Nekadašnji sudac Kaznenog odjela Općinskog...
17.09.2025. u 12:00
Od 16. do 22. rujna na području država članica Europske unije, pa tako i u Repub...
17.09.2025. u 10:00
Danas, 16. rujna, Brodsko-posavska županija obilježava Dan hrvatskih branitelja...
16.09.2025. u 07:30
Početkom godine, u Slavonskom Brodu odjekivali su govori, rezale su se vrpce i s...
15.09.2025. u 17:30
Danas, u ponedjeljak 15. rujna, na autocesti A3 započeli su novi opsežni radovi...
15.09.2025. u 15:00
OSIJEK – Legendarni rock bend Bijelo dugme, u sklopu turneje "Doživjeti st...
15.09.2025. u 12:30
REŠETARI – Nakon što je zbog propadanja u siječnju 2024. god...
15.09.2025. u 07:30
Za normalno poslovanje kao i za svakodnevni život i poslovne potrebe, bo...
14.09.2025. u 20:00
SLAVONSKI BROD – Podno zidina Tvrđave Brod, jednog od najprepoznatljivijih...
14.09.2025. u 16:00
NOVA GRADIŠKA – S dolaskom hladnijih dana stiže i val prehlada i vi...
14.09.2025. u 12:00
U tijeku je izbor za najbolji županijski EU projekt u Hrvatskoj, a među 46 final...
13.09.2025. u 16:00
Rujan je zakucao na vrata, ali u Slavonskom Brodu toplina ljeta još uvije...
13.09.2025. u 08:00
Nakon tri uspješna i odlično posjećena izdanja, Tvrđava Brod i ove će jes...
12.09.2025. u 15:00
SLAVONSKI BROD – U subotu, 13. rujna 2025. godine, od 10 do 12 sati, Slavo...
12.09.2025. u 10:00
SLAVONSKI BROD – Od jučer je Slavonija DI u središtu medijske pozor...
11.09.2025. u 13:27
SLAVONSKI BROD – Državna geodetska uprava (DGU) provodi Višegodi&sc...
11.09.2025. u 12:30