Nakon devet godina po prvi puta nećemo napuniti Brodsku tvrđavu i dati joj sjaj znanstvene fantastike. Neki misle jedno, drugi drugo, ali situacija je treća.
Za one koji žele znati više, početak organizacije počinje intenzivno u siječnu, a završi u lipnju. Zašto online sada? Zašto se nije odgodilo za jesen?
Pa zbog toga što danas ne možemo sa sigurnošću tvrditi hoće li to uopće biti moguće tada organizirati, a ako bude moguće, sve manifestacije su se odgodile za jesen(ne samo SF konvencije) pa će vjerojatno biti preklapanja, gužvi oko vikenda, dana u tjednu i svega ostaloga što smo s ovim načinom izbjegli. Nama, u Slavonskom Brodu, Marsonikon je kruna godišnjeg rada, i emotivno smo prazni jer nećemo moći vidjeti sve vas, naše prijatelje, nećemo ugostiti autore, nećemo piti jutarnju kavicu itd... Sa svime navedenim, napravit ćemo najbolje što možemo u obimu u kojem možemo. Pa će ovo i ostati zapamćeno kao jedini(nadamo se) online Marsonikon u povijesti.
6.6.2020. posjetite naše facebook stranice, bit će nekoliko zanimljivih stvari.
Živjeli svi!

Evo preliminarnog programa.

- Uvodna riječ o on line Marsonikonu, zašto? i kako? I zašto nismo ovo ili ono?
- Ratni SF na filmu - Hrvoje Gažo
- Predstavljanje biblioteke Alienus i Marsonica 17 - Leon Maglić
- Promocija knjige "Zemlja Vukova" - Ina Ćurković i Krešimir Čorak
- Tribina s regionalnim piscima fantastike(Mirnes Alispahić, Nenad Pavlović, Jurica Ranj, Mira Satarić)- moderira Gordan Sundać
- Dodjela nagrade Pera Marsonica - Udruga Marsonikon
- Online Antikviz - vode Max Potente i Wesley Pipes

Online izlagači SF literature po povoljnim cijenama taj vikend na našim stranicama