Naslovna / Vijesti / S ulica Slavonskog Broda spasili dvije kujice i njihovih 12 štenadi

KUćNI LJUBIMCI

S ulica Slavonskog Broda spasili dvije kujice i njihovih 12 štenadi

Smješteni su u dvorište Dejana velikog srca, kažu volonteri, svjesni da ih čeka dug put do pronalaska doma za sve psiće

S ulica Slavonskog Broda spasili dvije kujice i njihovih 12 štenadi
035portal
  • 2015-08-11 07:52:07

 Iako je na početku bilo i suza zbog nemoći i straha za živote pasa izbačenih na ulice, aktivisti za zaštitu prava životinja iz Slavonskog Broda uspjeli su u kratkom roku pronaći smještaj za 2 kujice i njihovu štenad, piše Večernji list.

Sigurnost su pronašli u dvorištu Dejana K., koji uopće nije razmišljao što ako se dvije mame ne slože.

- Dobili smo dojavu da su na putu prema Ljeskovim Vodama kod jedne vikendice izbačeni štenci – objavilo je Veselo dvorište na svojoj Facebook stranici. Nisu imali nikakvo rješenje, mjesta u dvorištu nije bilo, a pronaći siguran prostor u tom im se trenu učinilo kao nemoguća misija. Malene su našli u kanalu, pored ceste na kojoj svi brzo voze. Čekalo ih je i iznenađenje, uskoro je stigla i mama kujica.

Ali to nije bilo sve, još jedna pseća obitelj ostavljena je na ulici. Volonteri ni sami nisu znali što i kako, a onda je priča krenula prema sretnom kraju. Uključili su se Morana, Snježana, Dejan, pronađen je i prijevoz i obje kujice i štenad uskoro su bili na sigurnom, u Dejanovom dvorištu. I sve to u manje od 48 sati. Rekli bi, kad se male ruke slože, sve se može.

- Hvala svima koji su sudjelovali, svima koji su dijelili i već ponudili i pomoć. Posebno hvala gospodinu Viktoru, pored čije vikendice su ostavljeni najmanji psi. On ih je hranio, kao što hrani sve životinje koje tu ostave, hvala svima koji pse nisu otjerali ili pogazili - kaže Veselo dvorište. Pomoć im treba i dalje kako bi prehranili 14 usta, cijepili ih, a treba im i nešto protiv buha i nametnika. Možete im uplatiti donaciju za hranu za bebe na račun HR1824840081500193101, Raiffeisen Bank, Sl. Brod, a dodatne informacije možete dobiti na 098/18-80-015.