Naslovna / Parlamentarni izbori / Riješene sve dozvole za izgradnju hotela u Tvrđavi Brod - čekaju se natječaji EU i državnih fondova

TURIZAM

Riješene sve dozvole za izgradnju hotela u Tvrđavi Brod - čekaju se natječaji EU i državnih fondova

Gostujući u programu Soundset Broda gradonačelnik Mirko Duspara je istaknuo kako se i dalje radi na projektu izgradnje hotela u Tvrđavi Brod koji je vrijedan oko 40 milijuna kuna.

Riješene sve dozvole za izgradnju hotela u Tvrđavi Brod - čekaju se natječaji EU i državnih fondova
035portal
  • 2016-02-17 13:17:28

Gostujući u programu Soundset Broda gradonačelnik Mirko Duspara je istaknuo kako se i dalje radi na projektu izgradnje hotela u Tvrđavi Brod koji je vrijedan oko 40 milijuna kuna. Iako su sve dozvole s dokumentacijama riješene, kao i potvrda glavnog projekta, te dozvole Ministarstva kulture i Konzervatorskog odjela, kao i studija izvedivosti s analizom troškova, čekaju se natječaji EU i državnih fondova kako bi se pronašla sredstva s kojima bi se moglo krenuti u izgradnju.


"Projekt uključuje rekonstrukciju bivše vojarne koja je nekada bila dio brodske tvrđave, u moderni hotel. Na lokaciji se nalaze očuvani temelji na kojima je planirana gradnja hotela i to u izvornom obliku zgrade „Stožerne vojarne“. Projektom je predviđena izgradnja zgrade na 2 kata na zemljištu od 1,703.36 m2 . Tlocrtna površina objekta iznosi 899.36 m2, a bruto građevinska površina 4,178.53 m2 . Hotel će se sastojati od 32 sobe s 58 kreveta i 4 apartmana s 8 kreveta. Tijekom izgradnje hotela, investitor će se morati pridržavati svih zahtjeva konzervatora", stoji u katalogu investicijskih mogućnosti Agencije za investicije i konkurentnost.


Ovo je samo još jedan način privlačenj turista u grad Slavonski Brod, koji bi osim razgledavanja starih dijelova grada i kulturnih spomenika, mogli odsjedati u hotelu koji se nalazi u prostoru simbola kulturne baštine Brodsko-posavske županije sa statusom kulturnog dobra.