Naslovna / Parlamentarni izbori / Potpisan sporazum ua usavršavanje menadžera vrijedan 50.000 kuna

EU PROJEKTI

Potpisan sporazum ua usavršavanje menadžera vrijedan 50.000 kuna

PUMA seminare organiziraju u 7 gradova širom Hrvatske

Potpisan sporazum ua usavršavanje menadžera vrijedan 50.000 kuna
035portal
  • 2015-02-26 15:56:10

PUMA je osnovana 1996. godine kao odgovor HUP-a na potrebu poslodavaca za trajnim usavršavanjem svojih kadrova neophodnim za razvoj i rast poduzeća. Sa ciljem decentralizacije znanja te pružanja jednako kvalitetne podrške poduzetnicima širom Hrvatske, cikluse PUMA seminara počeli smo organizirati i kroz regionalne urede HUP-a. Vrijednost ulaganja u obrazovanje poduzetnika prepoznata je i na lokalnoj razini – razini županija, što je dovelo do daljnjeg rasta PUMA-e. 2001. godine Primorsko-goranska županija prva je prepoznala kvalitetnog partnera i kroz suradnju s HUP-om dala svoj doprinos regionalnom razvoju kroz sufinanciranje PUMA seminara za lokalne poduzetnike.


Program suradnje s HUP-om provodimo devetu godinu zaredom, na bazi godišnjeg ugovora, a temeljem zadovoljstva polaznika naših seminara. Naši poduzetnici, obrtnici, ljudi u upravljačkim strukturama, direktori i financijeri kroz ove seminare mogu steži nova znanja i vještine kako bi bolje upravljali svojim tvrtkama, pratili zakonske regulative i svega što je bitno za uspješno poslovanje tvrtke. Prošlogodišnji smo ugovor uspješno realizirali, a program je koristilo ukupno 1126 poduzetnika kroz osam godina, a prošle godine 186 korisnika. Kroz ocjene naših polaznika na seminare koje su na najvišoj razini, planiramo ovako nastaviti i dalje. Troškovi polaznici za ove seminare nemaju. Ukupna vrijednost ugovora koji je danas potpisan je, kao i ranijih godina, 50 tisuća kuna, a nakon potpisa i temeljem programa kojeg napravi HUP organizirat će se seminari tijekom godine, rekao je Stjepan Bošnjakovič, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Brodsko-posavske županije.


Ovaj model ulaganja u konkurentnost lokalnog poduzetništva ubrzo zatim preuzele su Istarska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska te Brodsko-posavska i Splitsko-Dalmatinska županija. Kroz zajedničko sufinanciranje, HUP i županije učinili su znanje regionalno dostupnijim i financijski prihvatljivijim za poduzetnike!


U dosadašnjih osam godina provedbe ovog programa u Brodsko posavskoj županiji kroz edukaciju i proces stjecanja dodatnih znanja i vještina prošlo je 1126 polaznika, a prošle godine njih 186. Ugovor za 2015. potpisali su danas u vijećnici Brodsko posavske županije župan Danijel Marušić i zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić.


Brojka od 1126 polaznika puno govori u ovim teškim vremenima. Program usavršavanja managera je važno, a pedeset tisuća kuna koja je vrijednost na godišnjoj razini nije veliki novac za ono što mi dobijemo kroz seminare. Takve informacije su jako bitne za poslovanje naših poduzetnika, a ovu krizu nastojimo prebroditi jačanjem poduzetničkog sektora, rekao je Danijel Marušić, župan Brodsko-posavski.


PUMA seminare organiziraju u 7 gradova širom Hrvatske: u Zagrebu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Puli, Rijeci i Splitu. Također, moguće je održavanje «in company» seminara u tvrtkama.


Na pragu smo obljetnice desetog potpisivanja ugovora i to me jako veseli.

Ovi programi usavršavanja managera provode se isključivo u suradnji s poduzetnicima i odgovorom na njihove potrebe za podizanje razine znanja i kapaciteta u tvrtkama koje djeluju na ovom području. Mi imamo anonimno ocjenjivanje naših programa, a svi su ocijenjeni sa 5.0 i to je uistinu tako. Poduzetnici nakon svakog seminara daju svoje ocjene, a ovo je dobar indikator kvalitete rada i onoga što ljudima treba, a to je znanje.Mi kao organizacija želimo surađivati sa znanošću, dakle sa sveučilištima, te lokalnim i regionalnim samoupravama, državom i izvorno sa poduzetnicima. Ovakav je model davno prepoznat u razvijenim zemljama, a kod nas je tek u početcima. …Svi trebamo prepoznati bez obzira na našu veličinu ili potencijal, u malim sredinama postoji potencijal za ozbiljne poslove. Naš program je samo mali kamenčić u mozaiku koji može dodati dodatnu vrijednost za znanje, sposobnost i kapacitet naših mladih ljudi, ali i onih koji su u svijetu rada i poduzetništva duže vrijeme.

Današnja dinamika i način rada i života iziskuje dugogodišnje ulaganje u znanje i cjeloživotno učenje, a ovo je veliki doprinos tome,
rekao je zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić.