Naslovna / Vijesti / Osnovana HRVAPE - Udruga proizvođača, distributera i trgovaca e-cigaretama

TVRTKE

Osnovana HRVAPE - Udruga proizvođača, distributera i trgovaca e-cigaretama

Osnovana HRVAPE - Udruga proizvođača, distributera i trgovaca e-cigaretama
035portal
  • 2021-05-02 11:24:00

Tvrtka Elda d.o.o. je osnovala Udrugu proizvođača, distributera i trgovaca e-cigaretama pod nazivom HRVAPE zajedno s tvrtkama VAPOUR INTERNATIONAL D.O.O. i RED LAB D.O.O., dana  15.travnja u Bujama. Dosadašnja uspješna poslovna suradnja ovih triju tvrtki i želja za ostvarivanjem zajedničkih ciljeva dovela je do osnivanje Udruge.

Primarni ciljevi udruge su upoznavanje šire javnosti o bitnim razlikama između tradicionalnih cigareta i e-cigareta edukacijama kroz znanstveni pristup i istraživanja, te promicanje kulture "smanjenja štete", predlažući manje štetnu alternativu svim odraslim pušačima koji ne mogu prestati pušiti, ali uvijek ističući da je najbolji izbor prevencija i prestanak pušenja općenito.

Ostale ciljeve udruge istaknuo je Rinor Krasniqi, potpredsjednik: " Značajne su razlike između e-cigareta i duhanskih cigareta, a osnovna je ta da e-cigarete ne sadrže duhan. Samim time ne mogu se svrstavati u duhanske proizvode (Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda, NN 45/17, 114/18).

Sigurni smo kako ćemo u dijalogu s Vladom RH, uz potporu znanstvenih  istraživanja, doći do konačnog cilja da se e-cigarete počnu tretirati kao zaseban proizvod, što one i jesu." Udruga će u svakom trenutku pružati pomoć razvoju ovog tržišta, poštujući sve europske norme i hrvatske zakone.