Naslovna / Parlamentarni izbori / Napreduju radovi na energetskoj obnovi Maslačka

TVRTKE

Napreduju radovi na energetskoj obnovi Maslačka

Radovi na izolaciji zidova, stropova, podova i krova

Napreduju radovi na energetskoj obnovi Maslačka
035portal
  • 2018-09-17 13:59:35

Napreduju radovi na gradskom dječjem vrtiću „Maslačak“ u sklopu energetske obnove koja će donijeti kvalitetnije i primjerene uvjete boravka i predškolskog odgoja i obrazovanja za najmlađe Brođane. Radovi na obnovi obuhvaćaju toplinsku izolaciju zidova, stropova, podova i krova, zamjenu vanjske stolarije, izgradnju solarnog kolektorskog sustava za podršku sustavu grijanja, izgradnju energetski učinkovitog sustava hlađenja, ali i radove na kotlovnici te zamjeni postojeće unutarnje rasvjete novom.


Grad Slavonski Brod prijavio je projekt obnove vrtića na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.011.541,37 kuna, od čega je EU sufinanciranje 551.859,28 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


Podsjetimo da su djeca vrtića „Trnoružica“ novu pedagošku godinu započela u energetski obnovljenom prostoru dok je Grad za izgradnju i obnovu dječjih vrtića u posljednjih osam godina izdvojio preko 30 milijuna kuna. Uz obnovu postojećih, tako su do danas izgrađena tri nova gradska dječja vrtića s preko 3.000 kvadrata modernog prostora za djecu predškolskog uzrasta, a dovršetkom radova na „Maslačku“ svi gradski dječji vrtići bit će obnovljeni.


Izvor: Grad Slavonski Brod