Naslovna / Parlamentarni izbori / Maker Faire Slavonski Brod - Doživi inovacije, inspiraciju i kreativnost 16. lipnja 2023. u Dvorani Brod!

EU PROJEKTI

Maker Faire Slavonski Brod - Doživi inovacije, inspiraciju i kreativnost 16. lipnja 2023. u Dvorani Brod!

Maker Faire Slavonski Brod - Doživi inovacije, inspiraciju i kreativnost 16. lipnja 2023. u Dvorani Brod!
Portal035
  • 2023-06-13 17:00:45

Maker Faire stiže u Slavonski Brod! Doživi inovacije, inspiraciju i kreativnost 16. lipnja 2023. u Dvorani Brod! Izlagači, radionice, praktične stanice i predavanja - pripremi se za uzbudljivu kombinaciju svega toga! Maker Faire u Slavonskom Brodu je događaj sličan onima u Parizu, Hannoveru i Rimu. Pod motom "Makers for Future", posvećen je inovativnim idejama i rješenjima za oblikovanje budućnosti. Kako projekti proizvođača mogu donijeti pozitivne promjene? Posebna tema je kružno gospodarstvo. 

 Očekuje te dan pun lemljenja, programiranja, čekićanja, šarafljenja, piljenja i 3D printanja. Spaja se tehnologija, umjetnost, znanost i zanati. Svi kreativni i inovativni projekti bit će dostupni javnosti i posjetiteljima svih dobnih skupina koji će biti potaknuti na eksperimentiranje. I najbolje od svega - ulaz i sudjelovanje su potpuno besplatni! Saznaj više informacija na fablab.slavonika.eu i društvenim mrežama Tehničke škole Slavonski Brod. Pridruži nam se i doživi nevjerojatno iskustvo na Maker Faireu u Slavonskom Brodu.  O Maker Faireu: Maker Faire nastao je u SAD-u kao "Najveći izložbeni i predstavljački show na Zemlji" što znači da je Maker Faire s jedne strane sajam izumitelja, s druge strane vrsta sajma, a istovremeno nešto potpuno novo. To je obiteljski festival inovacija, kreativnosti i tehnologije.Ovdje se stvaratelji okupljaju kako bi predstavili svoje projekte široj javnosti. Proizvođači su "uradi sam" entuzijasti koji žele eksperimentirati i uživati u onome što rade, kreativni umovi, tehnološki entuzijasti i sve dobne skupine. Oni su radoznali, ali i posrednici znanja: uče i vole dijeliti svoje izume i iskustva. Za neke izlagače prisustvo na Maker Faireu također je početak uspjeha. "Dodirni i isprobaj" je glavni prioritet. Na svakom Maker Faireu postoji mnogo zanimljivih praktičnih stanica, nadopunjenih uzbudljivim predavanjima i radionicama. Djeca i učenici postaju kreativni i zaigrani sa znanosti, tehnologijom, te radosno rukovanje materijalima i alatima ih nadahnjuje. Maker Faire Slavonski Brod je organiziran u okviru projekta Tehničke škole Slavonski Brod “RCK Slavonika 5.1”. Projektom “Slavonika 5.1” Tehnička škola Slavonski Brod, u suradnji s partnerima, uspostavlja Regionalni centar kompetentnosti (RCK) u sektoru strojarstva kako bi u regiji od 5 županija stvorili privlačan, inovativan i tehnološki napredan sustav obrazovanja i osposobljavanja spreman za provedbu učenja temeljenog na radu. Više o aktivnostima projekta  ➡ #RCK_Slavonika #RCKSlavonika #TSSBHR / linktr.ee/tssbhr Sadržaj ove objave financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta Slavonika 5.1.