Naslovna / Informacije i vijesti / KUD Matija Antun Relković i Eko etno Salaš Savus natječu se za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

TURIZAM

KUD Matija Antun Relković i Eko etno Salaš Savus natječu se za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

KUD Matija Antun  Relković i Eko etno Salaš Savus natječu se za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske
Portal035
  • 2022-03-30 09:00:00

Dva kandidata iz Brodsko-posavske županije, KUD Matija Antun Relković iz Davora i Eko etno Salaš Savus iz Bukovlja natječu se za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske. Hoće li imati sreće u mnoštvu kandidata iz cijele Hrvatske vidjet ćemo koncem mjeseca na dodjeli nagrada. Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, organizator projekta, provela je evaluaciju kandidata, koje je prijavila Turistička zajednica Brodsko - posavske županije, a da se ruralni turizam razvija u pravom smjeru pokazuje i veliki broj prijavljenih i doista kvalitetnih projekata iz cijele Hrvatske. Dodjela nagrade Suncokret održat će se u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu, od 27. do 30. travnja u cavtatskom hotelu Croatia. 

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijske gastronomije, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom  prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji se bave zaštićenim i marketinškim oznakama. Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost, omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva. Veliki interes za ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava već devetu godinu, pokazuje i broj od 138 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske. 

 

Kandidatima želimo puno sreće uz želju da im nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske obasja domove ili kleti.