insurpad

Brzo i digitalno

Unesi registraciju i usporedi ponude osiguranja

Gospodarstvo

Hotel Art na 2. kolu Hrvatskog kuharskog kupa

Održana Zlatna Solinka 2. kola Hrvatskog kuharskog kupa

Autor: 035portal Datum objave: 13.02.2018. u 17:59


Natjecanjem 2. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom “Zlatna Solinka”, nastavljeno je trinaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Po treći puta zaredom održan je u Solinu u organizaciji Udruge kuhara Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskog kuharskog saveza,a uz potporu Grada Solina, Turističke zajednice grada Solina i Splitsko-dalmatinske županije te sponzore manifestacije Podravka, Dukat, Stanić d.o.o., i Mesnica Džakula.

Ova dvodnevna manifestacija započela je u srijedu, 07. veljače kada su sudionici počeli pripremali tri slijeda za svečanu večeru koja se održala sljedećeg dana u restoranu Andrea. Zadatak je bio pripremiti svečanu hladnu platu od pastrve, pršuta, slanutka i artičoke, glavna jela od janjećeg buta, ružmarina i sezonskog povrća te deserte od klementina, rogača, badema i skute. Radove natjecatelja ocijenili su članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a Vladimir Balent, Gostimir Dragić i Erich Glavica.

Neposredno pred početak službenog proglašenja pobjednika ovogodišnjeg natjecanja okupljene su pozdravili predsjednik Udruge kuhara SDŽ Ante Ojdanić, solinski dogradonačelnik Ivica Rakušić te župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban. Oni su kasnije najboljim kuharima uručili vrijedne nagrade za prikazano kulinarsko umijeće kojima su oduševili goste večere.

Pobjedu u ukupnom poretku je kao i u prvom kolu odnio Ivan Tomas iz restorana Fontana Crnković iz Varaždina. Ivan je u svakoj od zasebnih kategorija bio na postolju no ne i na najvišoj stepenici. Dva druga mjesta, u hladnoj plati i desertu te treće mjesto u glavnom jelu bilo je dovoljno za ukupnu pobjedu. Na drugo mjesto plasirao se Marin Pozder, također iz varaždinskog restorana Bedem, koji je bio najbolji u desertu te drugi u glavnom jelu, dok je Dario Špehar iz hotela Plitvice pobijedio u predjelu i glavnom jelu, ali ga je boljeg plasmana koštao rezultat u desertu.

Sadržajan i zanimljiv kulinarski dan upotpunjen je dolaskom članova Sekcije za kulinarsku artistiku, Ivana Đukića iz Osijeka te Dražena Šafara iz Orahovice koji su pripremili atraktivan aranžman od voća i povrća koji je krasio buffet stol.

Treće kolo Hrvatskog kuharskog kupa održat će se sredinom ožujka u Bjelovaru.

Rezultati natjecanja:

Kategorija A – Hladna plata

1 Dario Špehar Hotel Plitvice, Plitvička jezera 69,33
2 Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin 63,67
3 Antonio Bukvić Chef.hr 56,33
4 Marin Pozder Restoran Bedem, Varaždin 53,67
5 Toni Magdić Hotel Art, Slavonski Brod 49,00
6 Tina Đerek Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije 48,33
7 Vehid Šaldić Chef.hr 32,67

Kategorija B – Toplo jelo

1 Dario Špehar Hotel Plitvice, Plitvička jezera 71,67
2 Marin Pozder Restoran Bedem, Varaždin 65,33
3 Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin 62,33
4 Antonio Bukvić Chef.hr 54,67
5 Tina Đerek Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije 53,67
6 Toni Magdić Hotel Art, Slavonski Brod 48,00
7 Vehid Šaldić Chef.hr 42,67
8 Saša Ninković Lipov hlad, Osijek 31,00

Kategorija C – Desert

1 Marin Pozder Restoran Bedem, Varaždin 71,33
2 Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin 67,00
3 Tina Đerek Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije 56,67
4 Dario Špehar Hotel Plitvice, Plitvička jezera 47,33
5 Toni Magdić Hotel Art, Slavonski Brod 45,33
6 Vehid Šaldić Chef.hr 42,33
7 Antonio Bukvić Chef.hr 40,67

Ukupni poredak

1 Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin 193,00
2 Marin Pozder Restoran Bedem, Varaždin 190,33
3 Dario Špehar Hotel Plitvice, Plitvička jezera 188,33
4 Tina Đerek Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije 158,67
5 Antonio Bukvić Chef.hr 151,67
6 Toni Magdić Hotel Art, Slavonski Brod 142,33
7 Vehid Šaldić Chef.hr 117,67
8 Saša Ninković Lipov hlad, Osijek 31,00


 


Nagrada za nagradom: Brodsko-posavska županija postaje turistički hit!
Turizam
Nagrada za nagradom: Brodsko-posavska županija postaje turistički hit!

Na svečanosti dodjele nagrada Suncokret ruralnog turizma 2025., održanoj 8. pros...

10.12.2025. u 10:00

Smjena generacija- tko će preuzeti županijski turizam?
Turizam
Smjena generacija- tko će preuzeti županijski turizam?

Nakon dugog i prepoznatljivog mandata, tijekom kojeg je Turistička zajednica Bro...

06.12.2025. u 08:00

Nabava vrijedna dvije milijarde eura, ključni posao ide Đuri Đakoviću
Tvrtke
Nabava vrijedna dvije milijarde eura, ključni posao ide Đuri Đakoviću

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske donesene su odluke koje će...

04.12.2025. u 20:00

Eksplozija cijena došla na naplatu: Počinje li veliki pad?
Hrvatska
Eksplozija cijena došla na naplatu: Počinje li veliki pad?

Na 40. Forumu poslovanja nekretninama, održanom u organizaciji Hrvatske gospodar...

03.12.2025. u 17:30

Kreće operacija koja će mnogima biti neugodno iznenađenje
Hrvatska
Kreće operacija koja će mnogima biti neugodno iznenađenje

S početkom adventskih događanja i povećanim prometom tijekom blagdana, Ministars...

01.12.2025. u 15:00

BPŽ i Banija pale ispod Srbije – Eurostat mapirao šokantnu stvarnost
Hrvatska
BPŽ i Banija pale ispod Srbije – Eurostat mapirao šokantnu stvarnost

Slavonija, Banija i Kordun ponovno su se našli u najtamnijoj nijansi Euro...

30.11.2025. u 16:00

Brođani o sajmu: ‘Lijepo, ali sve isto kao lani!’
Sajmovi i priredbe
Brođani o sajmu: ‘Lijepo, ali sve isto kao lani!’

U Sportskoj dvorani Vijuš jučer je otvoren 28. Katarinski sajam, manifest...

22.11.2025. u 16:00

Mirković o tajnovitom retreatu: Bruketa izvan Zagreba? Da, u Garčinu.
Sajmovi i priredbe
Mirković o tajnovitom retreatu: Bruketa izvan Zagreba? Da, u Garčinu.

Ranč Ramarin u Garčinu ove će zime postati mjesto okupljanja nekih od najutjecaj...

20.11.2025. u 18:30

Zapošljavaju PZC, ĐĐ Izolak, Grad Slavonski Brod, bolnica....
Posao
Zapošljavaju PZC, ĐĐ Izolak, Grad Slavonski Brod, bolnica....

Tražite posao ili razmišljate o promjeni karijere? Brodsko-posavska župan...

20.11.2025. u 12:30

Što se kuha u Đuri Đakoviću? Forum otkriva strateške planove Vlade i vojske
Sajmovi i priredbe
Što se kuha u Đuri Đakoviću? Forum otkriva strateške planove Vlade i vojske

Slavonski Brod uskoro će postati središte rasprave o jednoj od najvažniji...

12.11.2025. u 17:30

Poduzetništvo dobilo novo lice: Žensko. Profesionalno. Odvažno.
Posao
Poduzetništvo dobilo novo lice: Žensko. Profesionalno. Odvažno.

Hrvatska udruga poslovnih žena „Krug“, nacionalna mreža uspje&scaron...

10.11.2025. u 10:00

Hoće li Brodsko-posavska županija postati nova destinacija aktivnog turizma?
Turizam
Hoće li Brodsko-posavska županija postati nova destinacija aktivnog turizma?

Brodsko-posavska županija uskoro bi se mogla naći na jednoj od najzanimljivijih...

26.10.2025. u 12:00

Slavonski Brod priprema najveći sajam godine – evo što vas sve čeka
Sajmovi i priredbe
Slavonski Brod priprema najveći sajam godine – evo što vas sve čeka

Grad Slavonski Brod i ove godine s ponosom organizira 28. Katarinski sajam &ndas...

22.10.2025. u 17:30

Poljoprivredno-poduzetničke ideje slave 25 godina – slavonska priča o uspjehu
Tvrtke
Poljoprivredno-poduzetničke ideje slave 25 godina – slavonska priča o uspjehu

NOVA GRADIŠKA – Jučer je u Novoj Gradiški svečano otvoreno j...

11.10.2025. u 08:00

Plaće nestaju, računi rastu – građanima ostaje tek 100 eura za život
Hrvatska
Plaće nestaju, računi rastu – građanima ostaje tek 100 eura za život

I dok Vlada govori o padu inflacije, građani diljem Hrvatske pitaju se – u...

10.10.2025. u 19:00

Europska unija reže poticaje – hrvatski poljoprivrednici u panici!
Poljoprivreda
Europska unija reže poticaje – hrvatski poljoprivrednici u panici!

Cijena vadilice krumpira danas doseže i 300 tisuća eura – koliko stoji i n...

10.10.2025. u 10:00

;