Naslovna / Parlamentarni izbori / Dolazi li u Gornju Vrbu vojska stranih radnika?

TVRTKE

Dolazi li u Gornju Vrbu vojska stranih radnika?

Dolazi li u Gornju Vrbu vojska stranih radnika?
Portal035
  • 2023-05-03 11:40:39

Nedaleko Slavonskog Broda, u Gornjoj Vrbi, nedavno je osvanula velika reklama tvrtke Boso koja je odlučila ovdje pokrenuti dio svojih porizvodnih djelatnosti, a gradom su uskoro počele kolati glasine o "vojsci" stranih radnika koji će biti zaposleni u novom pogonu. Odlučili smo kontaktirati spomenuto poduzeće u potrazi za odgovorima, a oni su se spremno odazvali.

 - U navedenom proizvodnom pogonu će se proizvoditi pekarski proizvodi iz kategorije somunskih lepinja. Naime, Pekar Vinkovci je upravo u tom proizvodnom segmentu lider na području istočne Europe pa i šire. Upravo iz tog razloga se rodila potreba za investicijom u nove proizvodne kapacitete- pojašnjavaju iz tvrtke Boso.Kako saznajemo, već su zasnovani radni odnosi sa 55 djelatnika sa slavonskobrodskog područja, a stranih radnika će za sada biti svega šestero i to iz vrlo praktičnog razloga- riječ je o djelatnicima koji su Bosini zaposlenici već par godina i trebaju pomoći u obuci novih djelatnika. -Strani radnici su nam u proteklom razdoblju,iz dobro nam znanih razloga,omogućili nesmetan tok proizvodnih aktivnosti,ali naravno da stremimo zapošljavanju domaćeg kadra i okrećemo se strancima samo kada iscrpimo domaći bazen, poručuju iz ove tvrke.

- Odaziv zainteresiranih na natječaj je bio gotovo dvostruko veći od broja primljenih djelatnika i to nas iznimno veseli. Obzirom da s vremenom očekujemo širenje kapaciteta proizvodnje,one ljude koje nismo primili u prvom navratu, svakako planiramo pozvati naknadno i to, nadamo se, vrlo skoro. U ovom trenutku ne možemo komunicirati početak proizvodnih aktivnosti,ali se nadamo da će se dogoditi u skorije vrijeme- zaključuju iz Bose.