Naslovna / Parlamentarni izbori / Zalazak u vinogradu, Meridiana Slavonica 2022.

TURIZAM

Zalazak u vinogradu, Meridiana Slavonica 2022.

Zalazak u vinogradu, Meridiana Slavonica 2022.
Portal035
  • 2022-05-04 09:00:00

U vinogradima pred vinskim hotelom „Stupnički Dvori“ u petak 10. lipnja od 16:00 do 21:00 sat, po drugi put će se održati manifestacija „Zalazak u vinogradu“ u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica i suorganizaciju Turističke zajednice Brodsko-posavske županije. Područje TZ Meridiana Slavonica nalazi se na obroncima Dilj gore u čijim brdima uspijevaju vrhunska vina jer je položaj idealan za uzgoj vinove loze. Kroz brda prolazi vinska cesta koja posjetiteljima nudi mogućnost posjeta mnogim lokalnim vinarima.PROGRAM:

16:00 - 21:00 h

Zalazak u vinogradu - izlaganje vinara Meridiane Slavonice

Posjetiteljima će svoja vina predstaviti na izlagačkim mjestima vinari ovog kraja. Kušat će se vina sorti chardonnay, graševina, cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot. Posjetitelji će na ulazu kupiti kupone kojima će moći kušati vina kod izabranih vinara. Uz vina, prigodne zalogaje pripremit će lokalni OPG-ovi sa svojim domaćim proizvodima.

16:00 - 16:45 h

Vinska radionica - „Vina našega kraja“, predavačica prof. Marija Vukelić, WSET2. Na radionici će posjetitelji moći napraviti prvi korak u upoznavanju vinogorja kroz kušanje 5 vina 5 vinara sudionika manifestacije. Radionica je besplatna, ali je broj ograničen. Prijave do četvrtka 09.6. u 12h na - info@tzms.com.hr.

17:30 h

Službeno otvorenje manifestacije – Mateja Pejanović, direktorica Turističke zajednice Meridiana Slavonica pozdravit će goste i vinare

18:00 h

Koncert:

Tihomir Hojsak i Filip Novosel čine duo koji kontrabasom i tamburom na jedinstven način promiče hrvatsku glazbu, tradiciju i kulturu. Obojica su školovani glazbenici, skladatelji i umjetnici. Ovi istinski majstori na svojim instrumentima (Filip slovi kao jedini svjetski tamburist s jazz diplomom, i to njujorškom!) svoje su instrumente odlučili staviti u službu glazbe baš kao radosti, takve da žanrovi ne predstavljaju granice već domove, a svaki novi dom, svaki novi posjet otvara put sljedećem u gotovo nepreglednom nizu.

19:00 - 21:00

Foto nagradni natječaj

Na natječaju sudjeluju posjetitelji ove manifestacije. Zadatak je sa svojim mobitelima „uloviti“ najbolji kadar zalaska sunca u vinogradu, kojim se najljepše opisuje atmosfera ( vinogradi, glazbenici, čaša vina, osmijesi uz zalazak sunca isl.). Fotografije treba objaviti na svom FB profilu s oznakom #sunsetinMeridianaSlavonica ili #zalazakMeridianaSlavonica. U 21h stručna komisija će odabrati najljepšu fotografiju koja će biti tijekom sljedećih mjesec dana naslovnica FB stranice Meridiana Slavonica i dobit će nagradu organizatora.

Za više informacija pišite na: info@tzms.com.hr.