Naslovna / Informacije i vijesti / "Mnogo je lakše i komfornije raditi"

EU PROJEKTI

"Mnogo je lakše i komfornije raditi"

Završena obnova zgrade kirurgije vrijedna 11 milijuna kuna

"Mnogo je lakše i komfornije raditi"
Nikolina Vidakovic
  • 2021-12-15 16:00:00

Danas je održana završna konferencija predstavljanja projekta „Energetska obnova zgrade kirurgije Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod“ ispred spomenute obnovljene zgrade.

 

Ukupna je vrijednost investicije 11 milijuna kuna, a sudjelovali su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i Fond za energetsku učinkovitost u iznosu od 6,5 milijuna kuna te Brodsko-posavska županija s 4,5 milijuna kuna. Ukupna će ušteda s novim energetskim certifikatom iznositi 57,5%, ističe Branko Sabo, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje.

 

– Vjerujem da će djelatnici bolnici i korisnici imati priliku boraviti u ugodnim i ljepšim uvjetima. Nećemo se zaustaviti na ovome, pred nama je novo sedmogodišnje razdoblje projekata, ali o tome nekom drugom prilikom.

 

Izvođač radova je Jukić-Dam d.o.o., tvrtka iz okolice Sinja, a glavni je koordinator radova Mate Mihoć objasnio što je na zgradi kirurgije obnovljeno:

 

– Sanirana je vanjska ovojnica koja se sastoji od fasade i krova, a zamijenjeni su djelomično stolarija, kompletno rasvjetna tijela i armatura postojećeg sustava grijanja, a obavljeni su i soboslikarski radovi unutar samog objekta. Obnova je trajala oko godinu dana.

 

Zamjenik ravnatelja brodske bolnice dr. med. Boris Hrečkovski izrazio je zadovoljstvo kvalitetom i brzinom obavljenoga posla te poručio:

– Zgrada je funkcionalna, sposobna, komplet obnovljena Prije obnove borili smo se s ozbiljnim poteškoćama, a danas vam predstavljamo rekonstruiranu kirurgiju. Ova nam je primopredaja iznimno važna jer slijedi realizacija niza novih i velikih projekata.

 

Prisutni liječnici iskazuju zahvalnost za obnovu zgrade jer to znači da cijeli tim – hitni prijem, interna i kirurgija s operacijskim blokom, mogu ponovno kvalitetno obavljati svoj posao.

 

– Kao što je i dr. Hrečkovski rekao, imali smo velike poteškoće prije početka obnove, počevši od prokišnjavanja krova. Osim što prekrasno izgleda, sada je i funkcionalna, sve je kako treba biti. Mnogo je lakše i komfornije raditi, a i pacijentima je ugodnije.