Naslovna / Vijesti / Općini Reštari dodatnih milijun i 150 tisuća kuna za sufinanciranje europskih projekata

EU PROJEKTI

Općini Reštari dodatnih milijun i 150 tisuća kuna za sufinanciranje europskih projekata

Nastavak uspješnih projekata

Općini Reštari dodatnih milijun i 150 tisuća kuna za sufinanciranje europskih projekata
Portal035
  • 2021-11-24 16:00:13

Nataša Tramišak, ministrica ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, uručila je načelniku Općine Rešetari Zlatku Aga ugovore o sufinanciranju provedbe EU projekata.

 


Ovime je Općina Rešetari za projekt „ Izgradnje građevine javne i društvene namjene – Dječji vrtić „ Čarobni svijet“ u Rešetarima“ osigurala dodatnih više od milion i sto sedamdeset tisuća kojima se dvostruko smanjio iznos sufinanciranja navedenog projekta iz općinskog proračuna.

 

– Navedeni projekt u konačnici će se sufinancirati, kao i prethodno Reciklažno dvorište u iznosu od 90 posto vanproračunskim novcem ( 80% EU , 10% Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, 10% Općina Rešetari) . Ugovori su potpisani temeljem uspješne prijave Općine Rešetari na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, a sredstva su odobrena u maksimalno mogućem iznosu sufinanciranja. Općina Rešetari jee svjesna izuzetno zahtjevnih financijskih okolnosti na realizaciji projekata od interesa za kvalitetu života u svih sedam naselja Općine i dalje maksimalno koristi mogućnosti financiranja iz EU Fondova i drugih izvanproračunskih iznosa – kaže načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.

izvor: Radio NG