Završen je veliki projekt energetske obnove zgrade patologije Opće bolnice Dr. Josip Benčević Slavonski Brod vrijedan 2,5 milijuna kuna.

Na današnjoj je medijskoj konferenciji pročelnik brodsko-posavskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Branko Sabo, položio nade i za buduće projekte koji će omogućiti jeftiniji, dostupniji i kvalitetniji zdravstveni sustav te ulaganja u razvojne projekte.

– Projekt je završen u roku i kvalitetno, a vjerujem i da će ustanova biti zadovoljna s obzirom da će se na taj način racionalizirati njezino poslovanje. –zaključio je Sabo.

Energetska obnova zgrade Odjela patologije obuhvatila je obnovu krova, postavljanje nove fasade, izmjenu stolarije i rasvjetnih tijela. Od ukupne vrijednosti projekta 1,3 milijuna kuna bespovratna su sredstva Europske unije.

Direktorica Centra za razvoj Brodsko-posavske županije Mirela Brechelmaher istaknula je da je obnova dio paketa projekata koje je Centar namijenio za obnovu ustanova u zdravstvu, a osigurana sredstva iznose 41,2 milijuna kuna, od čega je 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Ujedno, najavila je prve javne pozive za prijavu projekata ulaganja u zdravstvo koji bi se financirali iz reformskih fondova Europske unije kroz nacionalni program oporavka i otpornosti.

Voditeljica Odjela patologije dr. Ivana Mahovne smatra da je Odjel dio kompleksa najstarijih zgrada slavonskobrodske bolnice te da je obnova bila nužna za daljnje napredovanje i kvalitetno liječenje pacijenata.

– Svoj ćemo posao moći bolje i zadovoljnije obavljati sada kad imamo nove prozore, novu struju, novo grijanje… Bit će nam ugodnije i ljepše raditi! – zaključila je dr. Mahovne.


Podsjetimo, ovaj projekt čiji je korisnik Brodsko-posavska županija sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz programa Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. od ukupno 2. 568.758,69 kuna, kolika je ukupna vrijednost projekta, 1.566.984,69 kuna je iznos bespovratnih EU sredstava dok je 1.001.774,00 kuna iznos vlastitih sredstava Brodsko-posavske županije.