Pandemiji i otežanim uvjetima rada usprkos, brodski ugostitelji ne odustaju od proširenja gastro ponude u našem gradu. Nakon dugogodišnje stagnacije i tradicionalne ponude hladnih plata i ćevapa, Brođani će dobiti mjesto za one nešto istančanijeg nepca. Uz novi fine dining restoran "My way" u planu je i ekskluzivna pub vinarija sa pomno osmišljenom vinskom kartom, kao i vrhunska slastičarna, što će, bez sumnje, naši sugrađani i njihovi gosti znati cijeniti. U tu svrhu jučer je održana i edukacija za buduće djelatnike koju je vodio renomirani chef Giuseppe Pette.

Nakon završetka ugostiteljske škole u Beču i višegodišnjeg iskustva na poziciji executive chefa u međunarodnom hotelskom lancu hotela Radisson Blu, chef Pette odlučio se prije sedam godina vratiti u Hrvatsku. Široj javnosti poznat kao sudionik talijanske inačice showa “Masterchef”, Pette je sudjelovao i kao mentor u popularnoj domaćoj televizijskoj emisiji “ 3,2,1- kuhaj". Od projektiranja do uređivanja kuhinja pa sve do stvaranja menija- vrhunska gastronomija njegovo je područje. Od chefa Pettea saznali smo i nešto o meniju budućeg restorana.

- Brođanima planiramo ponuditi nešto novo, a u pitanju je odležavanje mesa. Proces je to dozrijevanja mesa u posebnim vitrinama koje stoje u sali, dakle gosti mogu vidjeti i izabrati komad mesa kojeg sami žele. Odležavanje mesa traje do čak 120 dana uz strogo kontrolirane uvjete čime dolazi do “razbijanja” vezivnog tkiva, a na taj način meso postaje puno mekše i ukusnije. Planiramo ponuditi preko nekoliko vrsta burgera te odreske tipa T-bone steak, ribeye i tomahawk. Posebno me veseli što imam priliku surađivati sa Slavoncima jer slavonsku kuhinju volim. Obožavatelj sam mesa, a ova regija zaista ima vrhunske proizvode; stoga smatram kako kvalitetu slavonskog mesa odležavanjem možemo samo dodatno oplemeniti.

Više detalja o ponudi budućeg restorana saznali smo od glavnog kuhara Krešimira Kristića, koji je kroz svoj radni staž imao priliku kuhati za hrvatske, ali i svjetske zvijezde- od političara, pjevača i nogometaša pa sve do holivudskih glumaca kao što su, primjerice, Salma Hayek i Samuel L. Jackson.

-Ova priča mi je odlična jer težim ovako nečem modernijem - fuziji slavonske tradicije i kvalitete sa najsuvremenijim tehnologijama i načinima pripreme. U ponudi ćemo imati i neka jela koja ne možete pronaći u ovom dijelu Hrvatske, odnosno sve do Zagreba. Posebno bih izdvojio specijalitete kao što su naša crna slavonska svinja, plate na drugačiji način, posebni umaci, kreme, marinade te burgeri. Kao jela koja će postati prepoznatljiva za naš restoran izdvojio bih zeca i primjerice pohane pileće jetrice.
Osim vinske karte i menija, saznali smo ponešto detalja i o desertima koji će također odskakati od tradicionalne ponude, stoga budućem okupljalištu Brođana već predviđamo kultni status.