20. listopada 2020. godine u organizaciji Jutarnjeg lista  i Hrvatske zajednice županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom Župan.hr održan je izbor najboljeg EU projekta u 2020. godini.

Projekt INOVATIVNIM UMOM DO PAMETNIH ŠKOLA - PAMETNE ŠKOLE Brodsko-posavske  županije  osvojio je 3. mjesto u kategoriji  Doprinos prekograničnoj suradnji.  

Realizirani Projekt je ukupne vrijednosti 1.644.127,82 eura financiran je iz programa INTERREG IPA CBC HR-BiH-CG. Vodeći partner u projektu bio je Centar za razvoj i podršku (CRP) sa sjedištem u Tuzli, a ostali partneri : Tuzlanski kanton, Brodsko-posavska županija, Zelena akcija sa sjedištem u Zagrebu i Brodsko ekološko društvo iz Slavonskog Broda. Tehničku pomoć u provođenju projekta pružio je Centar za razvoj Brodsko-posavske županije. 

Projekt je obuhvatio brojne aktivnost: edukacije u području energetskog menadžmenta, energetski je obnovljeno 7 škola u projektnom području, jedna škola u Brodsko-posavskoj županiji i šest u Bosni i Hercegovini, održano je prekogranično natjecanje osnovnih i srednjih škola u projektnom području u uštedi energije  i prekogranično natjecanje učenika-pojedinaca osnovnih i srednjih škola u projektnom području u IT/tehničkim inovacijama u oblasti obnovljivih izvora energije, pri čemu je 20 najuspješnijih inovatora iz Brodsko-posavske županije i Tuzlanskog kantona imalo priliku izraditi/tehnički unaprijediti svoje inovacije na 7-dnevnom ljetnom kampu mladih inovatora koji je održan u Brodsko-posavskoj županiji.

Izuzetnom institucionalnom  i osobnom suradnjom sa svim projektnim partnerima, stvoreni su preduvjeti za nastavak projekta PAMETNE ŠKOLE 2 za koji je ugovor potpisan 15.listopada 2020.godine kojim  je planirano postavljanje solarnih elektrana na 16 škola na području Brodsko-posavske županije.