Naslovna / Vijesti / Ledeni čistači iz Nove Gradiške

TVRTKE

Ledeni čistači iz Nove Gradiške

Priča iz Nove Gradiške

Ledeni čistači iz Nove Gradiške
035portal
  • 2020-10-18 11:23:20

Obiteljska tvrtka iz Nove Gradiške s tridesetak je zaposlenih među liderima u proizvodnji strojeva za čišćenje suhim ledom koje izvoze na sve kontinente, iše HRT.

Masnu prljavštinu s ovog starog elektromotora - suhi će led u trenu otpuhnuti.

- Ono što nekad uzme tri sata vremena suhim ledom je moguće napraviti u sat vremena, rekla je direktorica prodaje Nataša Grgurević.

Pa ne iznenađuje što upravo tu tehnologiju čišćenja biraju mnogi - od rudarske do avioindustrije. Njome se koristi i NASA, a strojeve nabavlja - u Novoj Gradiški.

- Ja vjerujem da su oni prepoznali odnos cijene i kvalitete tako da su se odlučili za naš stroj, dodao je vlasnik i direktor Matko Grgurević.

I ne samo oni. Probila se ova mala obiteljska tvrtka u svaki kutak svijeta.

- Do sada u 54 zemlje, na sve kontinente, istaknula je direktorica prodaje.

Onamo će, nadaju se, i novi stroj za proizvodnju ledenih blokova. Ovo je prototip, a ovo generalna proba.

- U avionima nema klasičnog frižidera nego se ovakvi blokovi koriste za hlađenje hrane i pića, rekao je vlasnik Grgurević.

- Posao je takve prirode da na neki način tjera čovjeka da uči da se na neki način približava novim tehnologijama prati šta se događa i to implementira, naglasio je radnik Marko Jakovac.

Pa kad kupac ima problem - oni ponude rješenje. Zato su u ovoj proizvodnji  među liderima  a zapošljavaju - domaće ljude.

- Pa htio sam se ovdje zaposlit u okolici. To mi je bio cilj. Da ne idem dalje, dodao je radnik Ivan Vranković.

Zajednički im je cilj da tvrtka raste, a Slavonija napreduje. Pomažu europski fondovi, ali, kažu, uzlet bi bio veći kada bi porezna opterećenja bila manja.