Naslovna / Vijesti / Svečano otvoren 22. Katarinski sajam

SAJMOVI I PRIREDBE

Svečano otvoren 22. Katarinski sajam

Od danas pa do 26. studenog 2017., uz ponudu brojnih izlagača posjetitelji će moći uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu i dječjim predstavama

Svečano otvoren 22. Katarinski sajam
035portal
  • 2017-11-23 18:59:34

Danas je svečano otvoren 22. Katarinski sajam – sajam obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva u Slavonskom Brodu u dvorani „Vijuš“. Početak svečanosti uljepšali su članovi Folklornog Ansambla Broda izvodeći Katarinsko kolo i tradicijske pjesme, limena glazba „Željezničar“ i Brodske mažoretkinje plesnog studija "Cascavela".

Gradonačelnik Mirko Duspara poželio je svim izlagačima uspješan rad i istaknuo da su mnogi od njih već dvadeset i dvije godine vjerni sajmu što mu daje poseban karakter, značaj, odražava kvalitetu i tradiciju, a da bogati program, broj domaćih izlagača i sudjelovanje međunarodnih, svjedoči o njgeovom značaju za poduzetnike i obrtnike. Poželio svim posjetiteljima dobru zabavu te službeno proglasio sajam otvorenim. Nakon toga gradonačelnik je uručio nagradu Turističke zajednice grada Slavonskog Broda, Obrtničke komore Brodsko-posavske županije i Posavske Hrvastke najljepšem štandu 22. Katarinskog sajma. To je štand Udruženja obrtnika grada Slavonskog Broda sa svojim starim zanatima gdje su pokazali kako se rade i kako se prezentiraju tradicijski zanati s ciljem da se nikad ne zaborave. Gradonačelnik Mirko Duspara tradicionalno je obišao ovogodišnje izlagače i interesirao se o proizvodima koje prezentiraju. Ove godine učinio je to u društvu pomoćnice ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Anom Mandac kojoj je ovo prva posjeta Katarinskom sajmu u Slavonskom Brodu.

Od danas 23. pa sve do nedjelje 26. studenog 2017., uz ponudu brojnih izlagača posjetitelji će tijekom četiri sajamska dana moći uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu i dječjim predstavama, a najmlađi će se upoznati s tradicijom sajma kroz Dječji Katarinski sajam u čijoj organizaciji sudjeluju brodski dječji vrtići. Kroz sva četiri dana sajma održava se gastro manifestacija „Kuhajmo slavonski“ na kojoj će se pripremati tradicionalna slavonska jela na moderan način uz mogućnost degustacije za sve posjetitelje. Organiziran je i 3. Brodski festival piva te 2. Olimpivske igre, a za sve posjetitelje i ove godine je osiguran grijani šator u kojemu je postavljena pozornica i ozvučenje za zabavne programe. Ulaz za sva događanja u sklopu 22. Katarinskog sajma je besplatan i pozivamo sve građane na druženje.

Izvor: Grad Slavonski Brod