Naslovna / Parlamentarni izbori / Đuro Đaković obilježio 95. rođendan

TVRTKE

Đuro Đaković obilježio 95. rođendan

Svečanim programom održanim u srijedu navečer službeno je otvorena izložba povodom obilježavanja 95 godina djelovanja tvrtke Đuro Đaković

Đuro Đaković obilježio 95. rođendan
035portal
  • 2016-06-09 11:32:58

Programom koji je sinoć održan u okruženju izložbenih eksponata na Rooseveltovom trgu ispred Muzeja Mimara u samome centru Zagreba započela je trodnevna izložba kojom se obilježava 95. rođendan tvrtke Đuro Đaković. U sklopu izložbe svi zainteresirani građani imat će priliku do 10. lipnja razgledati tenk i borbeno vozilo koje proizvodi Đuro Đaković te kroz izložbeni postav upoznati djelić bogate povijesti ovog metaloprerađivačkog simbola iz Slavonskog Broda.

Jedinstvena izložba tenka M-84 i borbenog oklopnog vozila Patria osmišljena je s ciljem predstavljanja današnjeg rada i dostignuća tvrtke te slavlja 95 godina duge povijesti. Ujedno, svečanim je programom obilježena i druga značajna godišnjica, točnije 25 godina od hrabrog podviga kada su radnici Đure Đakovića svojim tijelima zaustavili odvoz tenkova od strane JNA iz tvorničkih prostora te tako direktno doprinijeli obrani Republike Hrvatske.

„Danas kada slavimo prošlost, moramo gledati u budućnost, a ona za nas znači pogled u perspektivno i bolje sutra. S ponosom mogu danas reći kako je Đuro Đaković relevantan faktor i industrijska uzdanica kojom se može i mora ponositi čitava Hrvatska. Đuro Đaković danas ima jasne ciljeve i razvija se u smjeru snažno profilirane tvrtke koja svoje znanje, iskustvo i dodanu vrijednost nudi na tržištima u svim krajevima svijeta.“ – istaknuo je prilikom otvaranja izložbe predsjednik Uprave Tomislav Mazal.

Samu svečanost uveličali su svojim dolaskom brojni uzvanici iz gospodarstva i politike. Tom se prigodom okupljenima obratila i savjetnica za nacionalnu sigurnost Predsjednice Republike Hrvatske Maja Čavlović te je u svojstvu izaslanice istaknula kako je Đuro Đaković usprkos svim poteškoćama uspio sačuvati jezgru poslovnog znanja i tržišne snage kako bi održao konkurentnost na današnjem vrlo zahtjevnom tržištu.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, uz prigodnu čestitku povodom 95 godina postojanja Đure Đakovića, svim djelatnicima, kao i članovima Uprave Đure Đakovića čestitao je na hrabrosti, odvažnosti, gospodarskoj izvrsnosti i inovativnosti koje su zastupljene u radu i djelovanju cijelog Đuro Đaković Holdinga najavivši kako očekuje novu proslavu za stoti rođendan na istome mjestu.

Izložbu je službeno otvorio ministar gospodarstva Tomislav Panenić, koji je tom prigodom nadodao kako je uspjeh Đure Đakovića, osim za lokalnu zajednicu Grada Slavonskog Broda od iznimne važnosti i za cijelu Hrvatsku pa i izvan njenih granica, napomenuvši pritom kako su industrijski uspjesi Đure Đakovića uspjesi cijelog gospodarstva Republike Hrvatske, kojima se i danas nakon 95 godina možemo pohvaliti i zbog čega je potrebno snažno podržati ovako vrijedne tvrtke te pomoći na sve načine u njihovom daljnjem razvoju.

Izložba je potpuno otvorena i besplatna za sve zainteresirane posjetitelje, a fotografije koje su dio izložbenog postava će nakon 10. lipnja biti trajno postavljene u Slavonskom Brodu kao trajno sjećanje na održanu obljetnicu.


Kontakt za medije:


Ivana Klarić

Ured Uprave i korporativnih komunikacija

iklaric@duro-dakovic.com