Naslovna / Parlamentarni izbori / Danas kreće isplata drugog dijela poticaja u poljoprivredi

POLJOPRIVREDA

Danas kreće isplata drugog dijela poticaja u poljoprivredi

Kao što je i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina prilikom boravka u Slavonskom Brodu izjavio isplata preostalog dijela poticaja kreće danas i trebala bi završiti do kraja mjeseca.

Danas kreće isplata drugog dijela poticaja u poljoprivredi
035portal
  • 2015-06-23 07:30:26

Ministarstvo poljoprivrede preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas započinje s isplatom drugog dijela izravnih potpora poljoprivrednicima. Na račune 96.819 poljoprivrednih gospodarstava u idućih nekoliko dana isplatit će se ukupno 1,5 milijarda kuna, odnosno 50% preostalog iznosa novca predviđenog za izravna plaćanja u 2015. godini. Izravna plaćanja poljoprivrednicima većinom se financiraju iz fondova Europske unije, a iz kojih Hrvatska ove godine povlači ukupno 1,67 milijardi kuna.


Uz taj iznos, Hrvatska je iz Državnog proračuna izdvojila još 1,34 milijarde kuna, pa je ukupan iznos izravnih plaćanja namijenjen poljoprivrednicima u 2015. godini - 3,01 milijarde kuna. U odnosu na prošlogodišnju isplatu to je 800 milijuna kuna više za hrvatske poljoprivrednike ove godine. Odmah nakon isplate, Agencija za plaćanja će svakom poljoprivredniku u AGRONET dostaviti Odluku o ostvarivanju prava na potporu za 2014. godinu. 

  • Tagovi