Naslovna / Informacije i vijesti / Znate li koji je najprodavaniji europski automobil?

ZABAVA

Znate li koji je najprodavaniji europski automobil?

Znate li koji je najprodavaniji europski automobil?
Portal035
  • 2023-11-26 17:00:00

Vremena kada je Volkswagenov Golf držao neupitnu titulu najprodavanijeg modela u Europi su prošlost, a sada su tu novi igrači.

 

Iako Tesla drži primat u elektrifikaciji, nije najprodavaniji automobil Jedan od takvih primjera je Tesla, odnosno Model Y, koji trenutno nosi teret elektrifikacije u Europi. U prvih 10 mjeseci, ovaj model je prodan u impresivnih 183.799 primjeraka na tržištima zemalja EU, EFTA-e i Velike Britanije. Međutim, to ne označava da je Model Y najprodavaniji model u Europi. On se "samo" nalazi na drugom mjestu.

 

Titulu najprodavanijeg modela u Europi i dalje drži Dacia Sandero, kako je doznala Automotive News. Ovaj jedan od najpovoljnijih modela na europskom tržištu je i dalje među najomiljenijima. U prvih deset mjeseci je ostvario prodaju od 184.088 primjeraka, minimalno nadmašivši rezultat Tesle.

 

Na trećem mjestu je Volkswagen T-Roc sa 164.833 prodanih primjeraka, dok se na četvrtom mjestu nalazi nekadašnji europski bestseler, Peugeot 208, sa 163.672 prodana primjerka. Top 5 zaokružuje Renault Clio sa 154.493 prodana primjerka ove godine, kako prenosi Index.hr.