Slavonski Brod dobio je novu adresu za istinske hedoniste – Vesuvio Pizza & Cocktail Bar, prostor u kojem se spajaju mirisi Italije, energija grada i estetika modernog urbanog prostora. Iza cijelog projekta stoje trojica mladih Brođana – Vedran Milić, Gabriel Kajtazi i Matej Pudić – koji su, vođeni željom za savršenstvom, stvorili mjesto u kojem se uživa svim osjetilima: u okusu, izgledu, zvuku i atmosferi.
– Htjeli smo da Vesuvio bude više od pizzerije. Mjesto na koje dođeš jer znaš da te čeka dobra pizza, ali ostaneš jer ti je lijepo, jer je glazba dobra, ljudi nasmijani, a ambijent topao i profinjen – rekao je Vedran Milić, jedan od suvlasnika.
Već pri ulasku jasno je da je pažnja posvećena svakom detalju. Zidovi od opeke, baršunaste zelene garniture, decentna rasvjeta i minimalistički detalji stvaraju ugođaj koji podsjeća na suvremene talijanske lounge barove. Prostor odiše toplinom i elegancijom, a svaka stolna svjetiljka baca meko svjetlo na tanjure s pizzama, stvarajući gotovo filmski kadar – pizza u središtu pažnje, ali okružena stilom i ugodom. Na otvorenju se tražilo mjesto više. Vesuvio je bio ispunjen do posljednjeg stola, a atmosfera – ležerna, vedra i prijateljska – podsjećala je na one prve večeri kada grad otkriva nešto što će tek postati omiljeno.
U ovom poslu ništa nije prepušteno slučaju. Njihovi pizzaioli prošli su edukacije kod svjetskih prvaka u izradi pizza, a svaki korak – od fermentacije tijesta do pečenja – usavršavali su mjesecima prije otvorenja. – Nismo htjeli da Vesuvio bude još jedno mjesto s pizzom “kao svugdje”. Željeli smo ponuditi nešto stvarno posebno – tijesto koje miriše, sir koji se topi i sastojke koji imaju priču – kaže Milić. Sastojci dolaze iz Italije, a svaki tanjur prati pomno odabran vizualni i okusni sklad.
No Vesuvio nije samo pizzeria. Vikendom se prostor pretvara u koktel bar koji živi do kasno u noć. Gosti mogu uživati u originalnim koktelima koji su usklađeni s okusima jela, dok se prostor pretvara u mjesto za druženje, smijeh i glazbu. – Pizza i koktel, to je savršen par. Sve je u ravnoteži okusa, mirisa i emocije. Želimo da se svaki gost osjeća kao da je otputovao u Italiju – ali bez avionske karte – dodaje Vedran s osmijehom.
Ugodan interijer, ambiciozan koncept i tim koji zna što radi čine Vesuvio novim središtem brodske gastro scene. Na otvorenju, uz besplatnu degustaciju pizza i koktela, Brođani su već mogli osjetiti da ovaj projekt ima dušu i da je stvoren s puno pažnje, rada i prijateljstva. Vesuvio je mjesto koje ne donosi samo okus, nego i osjećaj – onaj koji vas natjera da se vratite.
Radno vrijeme nove pizzerie bit će od ponedjeljka do petka od 10 do 23 sata, a vikendom do 2 ujutro.
- – Vikendom radimo do dva ujutro. Nakon večere gosti mogu ostati, zaplesati, nazdraviti, proslaviti rođendan. Htjeli smo stvoriti mjesto koje će živjeti, koje će disati s gradom – govori Milić.
U vremenu u kojem se mnogo toga radi brzo i površno, Vesuvio je podsjetnik da se kvaliteta i atmosfera još uvijek stvaraju polako, s ljubavlju i namjerom. A u gradu koji voli druženje, dobru glazbu i još bolju hranu, ova će pizzeria zasigurno brzo pronaći svoje stalne goste. Jer kad se spoj ljubavi, prijateljstva i vrhunskih sastojaka ispeče na 400 stupnjeva – rezultat može biti samo jedan: okus koji se pamti.
Premda se nalazimo u srcu studenoga, vrijeme u Brodsko-posavskoj županiji ovih ć...
10.11.2025. u 07:30
ŠALE IZ BRODA I BRODSKE ŽUPE JOJ, FUGO, FUGO... ...
09.11.2025. u 20:00
Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju sa pojačani...
08.11.2025. u 20:00
EUinMyRegion Media Trips studijski je program Europske komisije za regionalne i...
08.11.2025. u 12:00
Povodom obilježavanja Nacionalnog dana dobrovoljnih davatelja krvi, Gradsko dru&...
08.11.2025. u 08:02
U Rešetarima se ovih dana otvorilo ozbiljno pitanje zaštite radnič...
07.11.2025. u 17:46
Po četvrti put zaredom, učenici i nastavnici Osnovne škole Sibinjskih žrt...
07.11.2025. u 12:30
Građankama i građanima Slavonskog Broda i ovoga mjeseca bit će dostupne mobilne...
07.11.2025. u 07:30
Zbog planiranih radova ispiranja kanalizacijskog sustava, u četvrtak, 6. studeno...
06.11.2025. u 07:59
„Samo sam zakoračila iz kuće na nogostup – i nastao je mrak.“T...
05.11.2025. u 19:31
U ozračju zajedništva koje se posljednjih godina, nažalost, sve rjeđe osj...
05.11.2025. u 12:30
Kraj rujna donio je novu sliku financijskog stanja hrvatskih kućanstava. Prema p...
04.11.2025. u 15:00
Na autocesti A3 od utorka, 4. studenoga, započinju radovi na postavljanju prvih...
03.11.2025. u 17:30
Nakon svečane svjetske premijere pred prepunom osječkom dvoranom Gradski vrt, fi...
03.11.2025. u 12:30
Kiša koja je jutros pala donijela je onaj poznati studeni u...
03.11.2025. u 07:50
PRIČA UZ LIJEPU PEĆ (III.) Još nas jedna dogodovš...
02.11.2025. u 20:00