Dobar tek!
Današnji ručak je bio Lornin odabir, jer nije bila kući cijeli tjedan. Išla je u Švicarsku kod moje tete Dubi. Teta odlično kuha i ugađa sa specijalitetima. Živi u Dietikonu koji se nalazi u blizini Zuricha i pripada njemačkom kantonu, moj tetak Dino je iz talijanskog kantona, teta je Hrvatica, zašto nabrajam…pogađate?., teta kuha sve kuhinje i zaista je vješta u tome. Pomislila sam, možda je teta preuzela moju titulu”naj kuharice” u Lorninom stomačiću, zato punom spremom idem natrag po titulu :)
Kad sam pitala Lornu što želi za nedjeljni ručak, kao iz topa je rekla “tortilje!” . Tortilje su svima u kući draga klopa. Najviše ih volimo jesti sa mesom junetine,.. a junetina, eee to je posebna priča. Uzmem meso od ruže bude žilavo, uzmem od buta bude žilavo, lopatica, ma sve isto, i onda odlučim naći recept za omekšavanje mesa junetine iii sad kupim bilo koji crveni dio, napravim svoje tajne omekšavanja i tadadadan(zvonce) bude apsolutno savršeno.
punjenje tortilja sa junetinom i puuno šarenog povrća + namaz za tortilju
za 4 osobe priprema 20 min. + 25min.
potrebno:
500g junetine, žuta babura, crvena babura, poriluk (pola ako je veći), pola ljubičastog luka(srednji), pola srebrnca(srednji), komadić domaće kobasice, 2-3 žlice maslaca, 250g crvenog graha(konzerva), 250g kukuruza(konzerva), grčki jogurt, majoneza sa chilli paprikom, tortilje, sol, biber
priprema:junetinu smo izrezali na trakice, uklonili žilice ako postoje i prethono smo ju omekšali, stavljamo na grill tavu i pečemo sa jedne i druge strane.
Paprike crvenu i žutu izrežemo na kockice, luk i poriluk na trakice(mjesece), grah i kukuruz ocjedimo i izvadimo iz konzerve
U zagrijan wok stavljamo maslac, kad se počne topiti dodajemo komadiće domaće kobasice. Kad kobasica počne puštati boju dodajemo poriluk, ljubičasti luk i srebrnac. Nakon što luk lagano postakli dodajemo papriku i posolim. Mješamo ja jačoj vatri. Povrće treba biti lagano mekano ili al dente, nikako ga ne radim do kašastog oblika. Nakon što je postalo lagano mekano dodajem crveni grah i kukuruz, promješam još koji krug i gotovo. Dodajem grillano meso u povrće i dobro promješam.
Tortilje smo kupili gotove, iako se svakako moraju dodatno propeći na tavici. Svaku tortilju najprije pomoćim na sekund pod pipu, jednu pa drugu stranu i stavljam ih na zagrijanu tavicu (onu za palačinke). Brzo su gotove, zato ih okrećite!
Današnji namaz na tortilju bio je mješavina grčkog jogurta i vrlo malo majoneze sa chilli paprikom i malo papra.
Meso je bilo savršeno, kombinacija povrća dobro odmjerena, okusi predobri!
Probajte i vi!
Pozdrav iz Kuhinje ispod duge.
Međunarodni dan pasa, koji se obilježava 26. kolovoza svake godine, idealna je p...
28.08.2025. u 10:00
Atletski klub Nova Gradiška imao je vrlo uspješan natjecateljski v...
27.08.2025. u 20:00
U četvrtak je u prostorijama mjesnog odbora u Brodskom Varošu održana je...
25.08.2025. u 15:00
Za normalno poslovanje kao i za svakodnevni život i poslovne potrebe, bogate bro...
24.08.2025. u 20:00
Zbog izvođenja radova na priključenju objekta na sustav odvodnje, u ponedjeljak,...
24.08.2025. u 16:00
Na području novogradiškog kraja otvoreni su natječaji za prijem pomoćnika...
23.08.2025. u 10:00
Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije raspisao...
22.08.2025. u 15:00
Industrija ljepote našla se na prekretnici nakon što je Europska u...
22.08.2025. u 12:30
Grad Slavonski Brod otvorio je javni poziv za prijavu kandidata za radno mjesto...
22.08.2025. u 07:30
SLAVONSKI BROD – Nova akademska godina samo što nije počela, a stud...
21.08.2025. u 12:30
SLAVONSKI BROD – Treći adulticidni tretman komaraca na području Slavonskog...
21.08.2025. u 10:00
Istočna Hrvatska, uključujući i Brodsko-posavsku županiju, trenutačno uživa u po...
20.08.2025. u 17:30
Nova Gradiška ovih dana svjedoči jednoj od najljepših priča ljeta...
20.08.2025. u 10:00
Gotovo cijela sezona je prošla, a komaraca se riješili nismo. Dok...
19.08.2025. u 10:00
Prijave otvorene 11. 8. 2025. u 12:00 – bit.ly/panonstem Ako tražite savr...
18.08.2025. u 18:00
NOVA GRADIŠKA – Najveća open air manifestacija u kontinentalnoj Hrv...
18.08.2025. u 13:00