Dobar tek!
Današnji ručak je bio Lornin odabir, jer nije bila kući cijeli tjedan. Išla je u Švicarsku kod moje tete Dubi. Teta odlično kuha i ugađa sa specijalitetima. Živi u Dietikonu koji se nalazi u blizini Zuricha i pripada njemačkom kantonu, moj tetak Dino je iz talijanskog kantona, teta je Hrvatica, zašto nabrajam…pogađate?., teta kuha sve kuhinje i zaista je vješta u tome. Pomislila sam, možda je teta preuzela moju titulu”naj kuharice” u Lorninom stomačiću, zato punom spremom idem natrag po titulu :)
Kad sam pitala Lornu što želi za nedjeljni ručak, kao iz topa je rekla “tortilje!” . Tortilje su svima u kući draga klopa. Najviše ih volimo jesti sa mesom junetine,.. a junetina, eee to je posebna priča. Uzmem meso od ruže bude žilavo, uzmem od buta bude žilavo, lopatica, ma sve isto, i onda odlučim naći recept za omekšavanje mesa junetine iii sad kupim bilo koji crveni dio, napravim svoje tajne omekšavanja i tadadadan(zvonce) bude apsolutno savršeno.
punjenje tortilja sa junetinom i puuno šarenog povrća + namaz za tortilju
za 4 osobe priprema 20 min. + 25min.
potrebno:
500g junetine, žuta babura, crvena babura, poriluk (pola ako je veći), pola ljubičastog luka(srednji), pola srebrnca(srednji), komadić domaće kobasice, 2-3 žlice maslaca, 250g crvenog graha(konzerva), 250g kukuruza(konzerva), grčki jogurt, majoneza sa chilli paprikom, tortilje, sol, biber
priprema:junetinu smo izrezali na trakice, uklonili žilice ako postoje i prethono smo ju omekšali, stavljamo na grill tavu i pečemo sa jedne i druge strane.
Paprike crvenu i žutu izrežemo na kockice, luk i poriluk na trakice(mjesece), grah i kukuruz ocjedimo i izvadimo iz konzerve
U zagrijan wok stavljamo maslac, kad se počne topiti dodajemo komadiće domaće kobasice. Kad kobasica počne puštati boju dodajemo poriluk, ljubičasti luk i srebrnac. Nakon što luk lagano postakli dodajemo papriku i posolim. Mješamo ja jačoj vatri. Povrće treba biti lagano mekano ili al dente, nikako ga ne radim do kašastog oblika. Nakon što je postalo lagano mekano dodajem crveni grah i kukuruz, promješam još koji krug i gotovo. Dodajem grillano meso u povrće i dobro promješam.
Tortilje smo kupili gotove, iako se svakako moraju dodatno propeći na tavici. Svaku tortilju najprije pomoćim na sekund pod pipu, jednu pa drugu stranu i stavljam ih na zagrijanu tavicu (onu za palačinke). Brzo su gotove, zato ih okrećite!
Današnji namaz na tortilju bio je mješavina grčkog jogurta i vrlo malo majoneze sa chilli paprikom i malo papra.
Meso je bilo savršeno, kombinacija povrća dobro odmjerena, okusi predobri!
Probajte i vi!
Pozdrav iz Kuhinje ispod duge.
ZAGREB / SLAVONSKI BROD – Dugogodišnja predanost očuvanju prirode i...
24.03.2025. u 16:00
BARTOLOVCI – Nakon nekoliko ozbiljnih prometnih nesreća na pješačko...
24.03.2025. u 12:00
ČAKOVEC / SLAVONSKI BROD – Dok javnost s nevjericom prati niz šokan...
24.03.2025. u 08:00
Bez objave rata, 6. travnja 1941. godine armije fašističkih zemal...
23.03.2025. u 20:00
Slavonski Brod će u travnju ugostiti dvoje izvođača čija su imena posljednjih go...
23.03.2025. u 14:00
SLAVONSKI BROD – Ne treba vam tablica demografskih podataka da biste shvat...
22.03.2025. u 20:00
LAVONSKI BROD – Dok se Svjetski dan voda službeno obilježava 22. ožujka, u...
21.03.2025. u 20:00
Putovanje iz Osijeka u London – nova sezona letova i organiziranih putovan...
21.03.2025. u 16:00
Nova Gradiška – 2. travnja 2025. – Udruga za autizam "Sunce"...
21.03.2025. u 12:00
Na prvi dan proljeća, 20. ožujka 2025., završeni su radovi na obn...
21.03.2025. u 08:00
SLAVONSKI BROD – U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije danas je po...
20.03.2025. u 18:00
Iako su mnogi u školskim klupama naučili da proljeće započinje 21. ožujka...
20.03.2025. u 10:00
Moto klub Brod najavio je jubilarne, 20. Mega bikers susrete, koji će se održati...
19.03.2025. u 08:00
U Slavonskom Brodu, gradu koji nosi ožiljke jednog od najtragičnijih dana u svoj...
18.03.2025. u 20:00
Požega, smještena u Zlatnoj dolini, godinama je suočena s prometnom izol...
18.03.2025. u 16:02
Slavonski Brod zavijen je u crno. Gradonačelnik Mirko Duspara donio je o...
18.03.2025. u 10:00