Dobar tek!
Današnji ručak je bio Lornin odabir, jer nije bila kući cijeli tjedan. Išla je u Švicarsku kod moje tete Dubi. Teta odlično kuha i ugađa sa specijalitetima. Živi u Dietikonu koji se nalazi u blizini Zuricha i pripada njemačkom kantonu, moj tetak Dino je iz talijanskog kantona, teta je Hrvatica, zašto nabrajam…pogađate?., teta kuha sve kuhinje i zaista je vješta u tome. Pomislila sam, možda je teta preuzela moju titulu”naj kuharice” u Lorninom stomačiću, zato punom spremom idem natrag po titulu :)
Kad sam pitala Lornu što želi za nedjeljni ručak, kao iz topa je rekla “tortilje!” . Tortilje su svima u kući draga klopa. Najviše ih volimo jesti sa mesom junetine,.. a junetina, eee to je posebna priča. Uzmem meso od ruže bude žilavo, uzmem od buta bude žilavo, lopatica, ma sve isto, i onda odlučim naći recept za omekšavanje mesa junetine iii sad kupim bilo koji crveni dio, napravim svoje tajne omekšavanja i tadadadan(zvonce) bude apsolutno savršeno.
punjenje tortilja sa junetinom i puuno šarenog povrća + namaz za tortilju
za 4 osobe priprema 20 min. + 25min.
potrebno:
500g junetine, žuta babura, crvena babura, poriluk (pola ako je veći), pola ljubičastog luka(srednji), pola srebrnca(srednji), komadić domaće kobasice, 2-3 žlice maslaca, 250g crvenog graha(konzerva), 250g kukuruza(konzerva), grčki jogurt, majoneza sa chilli paprikom, tortilje, sol, biber
priprema:junetinu smo izrezali na trakice, uklonili žilice ako postoje i prethono smo ju omekšali, stavljamo na grill tavu i pečemo sa jedne i druge strane.
Paprike crvenu i žutu izrežemo na kockice, luk i poriluk na trakice(mjesece), grah i kukuruz ocjedimo i izvadimo iz konzerve
U zagrijan wok stavljamo maslac, kad se počne topiti dodajemo komadiće domaće kobasice. Kad kobasica počne puštati boju dodajemo poriluk, ljubičasti luk i srebrnac. Nakon što luk lagano postakli dodajemo papriku i posolim. Mješamo ja jačoj vatri. Povrće treba biti lagano mekano ili al dente, nikako ga ne radim do kašastog oblika. Nakon što je postalo lagano mekano dodajem crveni grah i kukuruz, promješam još koji krug i gotovo. Dodajem grillano meso u povrće i dobro promješam.
Tortilje smo kupili gotove, iako se svakako moraju dodatno propeći na tavici. Svaku tortilju najprije pomoćim na sekund pod pipu, jednu pa drugu stranu i stavljam ih na zagrijanu tavicu (onu za palačinke). Brzo su gotove, zato ih okrećite!
Današnji namaz na tortilju bio je mješavina grčkog jogurta i vrlo malo majoneze sa chilli paprikom i malo papra.
Meso je bilo savršeno, kombinacija povrća dobro odmjerena, okusi predobri!
Probajte i vi!
Pozdrav iz Kuhinje ispod duge.
SLAVONSKI BROD – Grad Slavonski Brod poziva sve...
15.07.2025. u 16:00
SLAVONSKI BROD – Brođani su se još jednom probudili uz zrak koji ne...
15.07.2025. u 14:00
VILJEVO – U svijetu odraslih, često prepunom ravnodušnosti, ponekad...
15.07.2025. u 12:00
SLAVONSKI BROD – Već dvanaesti dan tinja požar na odlagališ...
14.07.2025. u 19:22
SLAVONSKI BROD – Nevrijeme koje je 8. srpnja pogodilo Slavonski Brod odavn...
14.07.2025. u 12:00
Proslava 1000 godina od utemeljenja Hrvatskog Kraljevstva 1925. godine u Brodu n...
13.07.2025. u 20:00
ZAGREB – Dobre vijesti za vozače! Od utorka, 16. srpnja, na benzinskim pos...
13.07.2025. u 17:00
ZAGREB – Hrvatsko tržište ponovno se suočava s nestašicom je...
13.07.2025. u 14:00
GUNDINCI – Na oranici Obiteljskog poljop...
13.07.2025. u 11:00
SLAVONSKI BROD – Unatoč godinama upozoravanja i zahtjeva građana za hitnom...
13.07.2025. u 08:00
Već od idućeg ljeta vozače na hrvatskim autocestama mogla bi d...
12.07.2025. u 17:00
STRMAC – Motori su zagrmjeli, gitare zaparale zrak, a kamp se ispunio smij...
12.07.2025. u 08:00
Nova Gradiška – U srcu grada u punom su jeku radovi na jedn...
11.07.2025. u 18:00
Grad Slavonski Brod nastavlja s konkretnim koracima u cilju mo...
11.07.2025. u 10:00
Ako ste tražili idealan način da vaše dijete tijekom lj...
10.07.2025. u 20:00
Bosanski Brod / Slavonski Brod, 10. srpnja 2025. – Višednevni požar...
10.07.2025. u 17:40