insurpad

Brzo i digitalno

Unesi registraciju i usporedi ponude osiguranja

Život

Vrhunski koktel majstor obučava osoblje restorana MY WAY koji uskoro otvara svoja vrata

Autor: 035portal Datum objave: 01.04.2021. u 20:04


I ovih smo dana zavirili iza (još uvijek zatovrenih!) vrata budućeg restorana "My Way" u kojem traju posljednje pripreme prije nego li dočekaju prve goste. Tim povodom jučer su budućim djelatnicima edukacije o pripremi i posluživanju pića, prvenstveno vina i koktela, održali Badelov stručnjak za edukaciju i prezentaciju, Mladen Zrnov, te njegov kolega, viceprvak svijeta u kategoriji barmena- Mario Majcen. Porazgovarali smo s obojicom kako bi saznali više detalja o tome što nas očekuje na vinskoj karti.

- S Brođanima smo danas tokom ove prezentacije i edukacije "prošetali" vinogradima Hrvatske. Od Daruvara,gdje gajimo brand Vezak vina sorti sauvignon, graševina i chardonnay pa do vinarije Benkovac odakle nam potječe naše vrhunsko vino Korlat supreme, takozvana  kupaža cabernet sauvignona, syraha i merlota. Nismo zaboravili uključiti ni vino sorte Babić našeg brenda Vinoplod, a obilazak hrvatskog vinskog juga završili smo već tradicionalno na Hvaru kušanjem izvrsnog vina Plavac mali. Specifičnost ove sorte je da potječe sa reprezentativne južne padine otoka, sa pozicije Ivan Dolac gdje idealni uvjeti osiguravaju vrhunski proizvod.- pojasnio nam je Mladen Zrnov,kojeg smo pitali i nešto više o vinskim navikama Hrvata.

- Moram naglasiti kako su statistički podatci i više nego dobri, Hrvati vole i konzumiraju vino te smo stoga uz sami bok puno većim mediteranski zemljama sa mnogo duljom vinskom tradicijom, kao što su Italija i Francuska. Drago mi je što će i Brođanima uskoro biti na raspolaganju pomno sastavljena vinska karta koja će, vjerujem, doprinijeti porastu novih ljubitelja dobre kapljice. Oduševljen sam i samim ambijentom, al i današnjom prezentacijom te aktivnim dijalogom kojeg smo uspostavili s polaznicima ove edukacije.

Osim vina, Brođanima će na raspolaganju biti  i kokteli,a o trendovima sa tog područja više nam je rekao Mario Majcen.
-Interes za koktelima u Hrvatskoj pojavio se početkom 2000.-tih i taj prvi " boom" potrajao je otprilike pet godina nakon čega slijedi svojevrstan pad potražnje. Međutim, u posljednjih nekoliko godina ponovno bilježimo porast zanimanja, ali ovaj puta je fokus na kvaliteti- kako samih sastojaka tako i načina pripreme. Gosti  su sve bolje upoznati sa Badelovim asortimanom, od već prepoznatljivog Pelinkovca do našeg vrhunskog vina Korlat supreme koji osvaja okusne pupoljke sve većeg broja konzumenata.  Zapadnjačke trendove i standarde  pratimo u stopu i vidimo rezultate takvog pristupa.

Pitali smo gospodina Majcena i za komentar još nekih trendova, kao što su craft proizvodnja vina i piva.
- Craft priča je problematična samo iz jednog razloga, a to je nedostatak kontinutirane kvalitete. Potrebno je tu puno znanja i iskustva, a i mehanizirani proces uvelike pomaže. Slična priča kao i u kulinarstvu- ovisi o situaciji, kvaliteti namirnica i uvjetima rada, nemoguće je dobiti istovjetne rezultate u profesionalnoj kuhinji i u kućnoj radinosti. U svakom slučaju, bila u pitanju craft ili serijska proizvodnja vina ili piva - bitno je piti malo, a dobro; ne nalijevati se alkoholom nego voditi računa o tome s čime se koje piće konzumira i na koji način.
Uvidom u jelovnik i vinsku kartu buduće gastro i enološke oaze naše županije, uopće ne sumnjamo kako će i oni najzahtjevniji gurmani pronaći nešto po svom guštu- ili kako samo ime restorana kaže - My Way.

 

Meta Tagovi:


Tko preživi – dočekat će termin: Ovo je stvarno stanje listi čekanja
Zdravlje
Tko preživi – dočekat će termin: Ovo je stvarno stanje listi čekanja

  U zemlji u kojoj se o zdravstvu govori kao o prioritetu, vrijeme čekan...

13.10.2025. u 12:30

Gužve i nervoza? Brođani prvi testirali novi europski sustav ulaska u Schengen
Radar
Gužve i nervoza? Brođani prvi testirali novi europski sustav ulaska u Schengen

SLAVONSKI BROD – Nakon gotovo desetljeća priprema i više odgoda, Eu...

13.10.2025. u 10:00

Zlatna jesen u punom zamahu – uživajte u miru, suncu i toplini
Servisne informacije
Zlatna jesen u punom zamahu – uživajte u miru, suncu i toplini

Iako je listopad već dobro zakoračio, vrijeme u Slavonskom Brodu i okolici i dal...

13.10.2025. u 07:30

Brođani ispratili Halida pjesmom: Za Titom si morao plakati po zapovijedi, za Halidom plačeš iz duše!
Priče
Brođani ispratili Halida pjesmom: Za Titom si morao plakati po zapovijedi, za Halidom plačeš iz duše!

  Slavonskobrodski Korzo večeras nije bio samo trg. Bio je srce koje kuca...

12.10.2025. u 19:11

Brođani, podignite rukav! 11.520 doza cjepiva čeka na vas!
Zdravlje
Brođani, podignite rukav! 11.520 doza cjepiva čeka na vas!

Brodsko-posavsku županiju stiže nova pošiljka cjepiva protiv gripe. Kako...

12.10.2025. u 08:00

I brodski glazbenici odat će počast Halidu Bešliću: Zasvirat ćemo iz srca, za čovjeka koji je spajao ljude!
Događanja
I brodski glazbenici odat će počast Halidu Bešliću: Zasvirat ćemo iz srca, za čovjeka koji je spajao ljude!

SLAVONSKI BROD- Inicijativa glumca Enisa Bešlagića, koji je emotivnim vid...

11.10.2025. u 18:00

Bez čvaraka, ali s Guinnessom – Šokice opet pokazale tko mijesi bolje!
Gastro
Bez čvaraka, ali s Guinnessom – Šokice opet pokazale tko mijesi bolje!

Na brodskom Korzu danas je održan 2. Pogača fest, manifestacija koja je u kratko...

11.10.2025. u 14:19

Tisuće Brođana na Poloju – inspekcija gleda, ražnjevi rade
Priče
Tisuće Brođana na Poloju – inspekcija gleda, ražnjevi rade

Samo dan prije nego što su se ražnjevi trebali okretati, iz Ministarstva...

11.10.2025. u 13:09

Utrka koja se ne zaboravlja – Brođani trčali za hrabrog Mihaela!
Grad to su ljudi
Utrka koja se ne zaboravlja – Brođani trčali za hrabrog Mihaela!

  Jutros je Slavonski Brod disao kao jedno. Više od 500 trkača, međ...

11.10.2025. u 12:00

Pečenkijada zabranjena! Ministar ugasio slavlje
Događanja
Pečenkijada zabranjena! Ministar ugasio slavlje

Samo dan uoči najavljene Pečenkijade na Poloju, jedne od omiljenih jesenskih man...

10.10.2025. u 16:26

Pogača duga 20 metara –Slavonski Brod ide u Guinnessovu knjigu rekorda!
Događanja
Pogača duga 20 metara –Slavonski Brod ide u Guinnessovu knjigu rekorda!

SLAVONSKI BROD – U subotu, 11. listopada, Slavonski Brod će ponovno mirisa...

09.10.2025. u 20:00

Dirljiva poruka Enisa Bešlagića obišla regiju – Slavonski Brod se sprema za oproštaj!
Događanja
Dirljiva poruka Enisa Bešlagića obišla regiju – Slavonski Brod se sprema za oproštaj!

SLAVONSKI BROD – Vijest o smrti Halida Bešlića, čovjeka čiji su sti...

09.10.2025. u 09:37

Zavirite u Vesuvio: Pizzeria s kojom je Slavonski Brod zakoračio u novu gastro eru!
Priče
Zavirite u Vesuvio: Pizzeria s kojom je Slavonski Brod zakoračio u novu gastro eru!

Slavonski Brod dobio je novu adresu za istinske hedoniste – Vesuvio Pizza...

08.10.2025. u 21:45

S neba padaju kolačići – ali nemojte ih dirati!
Radar
S neba padaju kolačići – ali nemojte ih dirati!

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva najavilo je novu jesens...

08.10.2025. u 12:30

Rukotvorina iz Sikirevaca u rukama pape Lava!
Priče
Rukotvorina iz Sikirevaca u rukama pape Lava!

Ponos, emocije i zahvalnost ispunile su srca članica udruge „Sikirevački m...

08.10.2025. u 10:00

Mobilne blagajne ponovno među građanima
Savjeti i trikovi
Mobilne blagajne ponovno među građanima

Kako bi građanima olakšali plaćanje računa i smanjili gužve na šal...

07.10.2025. u 20:00

;