insurpad

Brzo i digitalno

Unesi registraciju i usporedi ponude osiguranja

Život

Vrhunski koktel majstor obučava osoblje restorana MY WAY koji uskoro otvara svoja vrata

Autor: 035portal Datum objave: 01.04.2021. u 20:04


I ovih smo dana zavirili iza (još uvijek zatovrenih!) vrata budućeg restorana "My Way" u kojem traju posljednje pripreme prije nego li dočekaju prve goste. Tim povodom jučer su budućim djelatnicima edukacije o pripremi i posluživanju pića, prvenstveno vina i koktela, održali Badelov stručnjak za edukaciju i prezentaciju, Mladen Zrnov, te njegov kolega, viceprvak svijeta u kategoriji barmena- Mario Majcen. Porazgovarali smo s obojicom kako bi saznali više detalja o tome što nas očekuje na vinskoj karti.

- S Brođanima smo danas tokom ove prezentacije i edukacije "prošetali" vinogradima Hrvatske. Od Daruvara,gdje gajimo brand Vezak vina sorti sauvignon, graševina i chardonnay pa do vinarije Benkovac odakle nam potječe naše vrhunsko vino Korlat supreme, takozvana  kupaža cabernet sauvignona, syraha i merlota. Nismo zaboravili uključiti ni vino sorte Babić našeg brenda Vinoplod, a obilazak hrvatskog vinskog juga završili smo već tradicionalno na Hvaru kušanjem izvrsnog vina Plavac mali. Specifičnost ove sorte je da potječe sa reprezentativne južne padine otoka, sa pozicije Ivan Dolac gdje idealni uvjeti osiguravaju vrhunski proizvod.- pojasnio nam je Mladen Zrnov,kojeg smo pitali i nešto više o vinskim navikama Hrvata.

- Moram naglasiti kako su statistički podatci i više nego dobri, Hrvati vole i konzumiraju vino te smo stoga uz sami bok puno većim mediteranski zemljama sa mnogo duljom vinskom tradicijom, kao što su Italija i Francuska. Drago mi je što će i Brođanima uskoro biti na raspolaganju pomno sastavljena vinska karta koja će, vjerujem, doprinijeti porastu novih ljubitelja dobre kapljice. Oduševljen sam i samim ambijentom, al i današnjom prezentacijom te aktivnim dijalogom kojeg smo uspostavili s polaznicima ove edukacije.

Osim vina, Brođanima će na raspolaganju biti  i kokteli,a o trendovima sa tog područja više nam je rekao Mario Majcen.
-Interes za koktelima u Hrvatskoj pojavio se početkom 2000.-tih i taj prvi " boom" potrajao je otprilike pet godina nakon čega slijedi svojevrstan pad potražnje. Međutim, u posljednjih nekoliko godina ponovno bilježimo porast zanimanja, ali ovaj puta je fokus na kvaliteti- kako samih sastojaka tako i načina pripreme. Gosti  su sve bolje upoznati sa Badelovim asortimanom, od već prepoznatljivog Pelinkovca do našeg vrhunskog vina Korlat supreme koji osvaja okusne pupoljke sve većeg broja konzumenata.  Zapadnjačke trendove i standarde  pratimo u stopu i vidimo rezultate takvog pristupa.

Pitali smo gospodina Majcena i za komentar još nekih trendova, kao što su craft proizvodnja vina i piva.
- Craft priča je problematična samo iz jednog razloga, a to je nedostatak kontinutirane kvalitete. Potrebno je tu puno znanja i iskustva, a i mehanizirani proces uvelike pomaže. Slična priča kao i u kulinarstvu- ovisi o situaciji, kvaliteti namirnica i uvjetima rada, nemoguće je dobiti istovjetne rezultate u profesionalnoj kuhinji i u kućnoj radinosti. U svakom slučaju, bila u pitanju craft ili serijska proizvodnja vina ili piva - bitno je piti malo, a dobro; ne nalijevati se alkoholom nego voditi računa o tome s čime se koje piće konzumira i na koji način.
Uvidom u jelovnik i vinsku kartu buduće gastro i enološke oaze naše županije, uopće ne sumnjamo kako će i oni najzahtjevniji gurmani pronaći nešto po svom guštu- ili kako samo ime restorana kaže - My Way.

 

Meta Tagovi:


U tišini i molitvi, Brođani opet poručuju- nismo zaboravili
Udruge
U tišini i molitvi, Brođani opet poručuju- nismo zaboravili

U petak će Slavonski Brod još jednom zastati u tišini i sjećanju....

12.11.2025. u 20:00

Brodska bolnica o listama čekanja: Svaki peti termin propadne zbog neodgovornosti!
Zdravlje
Brodska bolnica o listama čekanja: Svaki peti termin propadne zbog neodgovornosti!

Kada smo prije mjesec dana objavili tekst Tko preživi – dočekat će termin&...

12.11.2025. u 12:30

Zatvoren čvor Nova Gradiška: Kada, gdje i kojim putem dalje?
Servisne informacije
Zatvoren čvor Nova Gradiška: Kada, gdje i kojim putem dalje?

Nova Gradiška, 12. studenog 2025. – Jučer je započela prva faza rad...

12.11.2025. u 10:00

Počinje odvoz glomaznog otpada u Slavonskom Brodu
Servisne informacije
Počinje odvoz glomaznog otpada u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod, 11. studenog 2025. – Komunalno društvo "Komunalac"...

12.11.2025. u 07:30

Oživjeli smo arhivu: Stare slike Broda sada ´govore´ same za sebe
Grad to su ljudi
Oživjeli smo arhivu: Stare slike Broda sada ´govore´ same za sebe

Kako bi izgledalo da fotografije stare više od sto godina mogu „pro...

11.11.2025. u 19:55

Oporba kritizira, roditelji odobrili: Gdje je istina?
Škola
Oporba kritizira, roditelji odobrili: Gdje je istina?

Dio vijećnika Županijske skupštine Brodsko-posavske županije održao je pr...

11.11.2025. u 15:00

Ne jedite ovo! Povlači se proizvod poznatog brenda
Radar
Ne jedite ovo! Povlači se proizvod poznatog brenda

Državni inspektorat Republike Hrvatske objavio je kako se iz prodaje povlači PIK...

10.11.2025. u 20:00

Studentske potpore za djecu branitelja: Moguće do 100 € mjesečno
Škola
Studentske potpore za djecu branitelja: Moguće do 100 € mjesečno

Upravni odbor Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovi...

10.11.2025. u 17:30

Advent dobiva novu/ staru atrakciju. Ili kulisu? Vidjet ćemo.
Radar
Advent dobiva novu/ staru atrakciju. Ili kulisu? Vidjet ćemo.

Na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić ponovno se postavlja panoramski kotač kao jedna od...

10.11.2025. u 12:15

Jesmo li pobjegli od zime? Temperature kakve nismo očekivali
Servisne informacije
Jesmo li pobjegli od zime? Temperature kakve nismo očekivali

Premda se nalazimo u srcu studenoga, vrijeme u Brodsko-posavskoj županiji ovih ć...

10.11.2025. u 07:30

Šale iz Broda i brodske župe
101 brodska priča Zvonimira Toldija
Šale iz Broda i brodske župe

  ŠALE IZ BRODA I BRODSKE ŽUPE   JOJ, FUGO, FUGO...  ...

09.11.2025. u 20:00

Policija najavila velike kontrole za Martinje: Nema tolerancije!
Savjeti i trikovi
Policija najavila velike kontrole za Martinje: Nema tolerancije!

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju sa pojačani...

08.11.2025. u 20:00

Kada lokalna priča postane europska: Slučaj Vinka Grgića pod povećalom
Priče
Kada lokalna priča postane europska: Slučaj Vinka Grgića pod povećalom

EUinMyRegion Media Trips studijski je program Europske komisije za regionalne i...

08.11.2025. u 12:00

Tko su ljudi koji su stali između života i smrti – više od sto puta?
Grad to su ljudi
Tko su ljudi koji su stali između života i smrti – više od sto puta?

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana dobrovoljnih davatelja krvi, Gradsko dru&...

08.11.2025. u 08:02

Šok u vrtiću: Načelnik upao usred radnog vremena i prijetio otkazima!?
Priče
Šok u vrtiću: Načelnik upao usred radnog vremena i prijetio otkazima!?

U Rešetarima se ovih dana otvorilo ozbiljno pitanje zaštite radnič...

07.11.2025. u 17:46

Svi za Vukovar: Stotine učenika opet voze u čast grada heroja
Događanja
Svi za Vukovar: Stotine učenika opet voze u čast grada heroja

Po četvrti put zaredom, učenici i nastavnici Osnovne škole Sibinjskih žrt...

07.11.2025. u 12:30

;