Naslovna / Parlamentarni izbori / Brođanka Ksenija Karabegović otputovala na Filipine podučavati liječnike o tehnici microbladinga

PRIčE

Brođanka Ksenija Karabegović otputovala na Filipine podučavati liječnike o tehnici microbladinga

Ksenija je već ovakve edukacije vodila u Meksiku, Kaliforniji, New Yorku, Washingtonu, a nakon Filipina slijedi joj putovanje u Brazil. Već slijedeće godine očekuje ju i odlazak u Peru.

Brođanka Ksenija Karabegović otputovala na Filipine podučavati liječnike o tehnici microbladinga
035portal
  • 2016-10-11 09:10:13

Mlada brodska make up artistica i microblading stručnjakinja svjetskoga glasa Ksenija Karabegović sinoć je otputovala na Filipine - na još jedno u nizu edukacija koje je na poziv organizatora već do sada održala u brojnim zemljama, a radi se o podučavanju ljudi o tehnici extreme natural look microbladingu.

Podsjetimo, riječ je o japanskoj metodi iscrtavanja obrva, svojevrsnoj varijanti tetovaže kojom s malom oštricom ili bladeom, Ksenija urezuje linije obrva i savršeno imitira prirodan rast dlaka. Ova metoda je postala jako popularna u svijetu ljepote, a korijene vuče upravo iz drevnog Japana gdje su ratnici prije odlaska u ratove oštricama crtali sebi dekorativne uzorke po tijelu. Ženama koje su zbog nekog razloga ostale bez obrva, ovom se tehnikom zapravo nadomještaju. I što je danas trend u Europi, uskoro će postati i stvarna potreba mnogim ženama koje zbog užurbanosti i brojnih obveza primjenjuju permanent make up tj. trajnu šminku.

„Evo, zaista se radujem odlasku na Filipine, gdje ću provesti 15 dana, kao gost predavač skupini liječnika koji su se organizirali u želji da nauče ovu tehniku i primjenjuju u svom medicinskom poslu kao preporuku ženama koje su izgubile obrve i kosu, nakon primjerice zračenja ili kemoterapije“, rekla nam je Ksenija prilikom susreta u njezinom salonu Dita u Slavonskom Brodu, neposredno prije polaska prema zagrebačkoj zračnoj luci odakle je sinoć odletjela za Manilu.

Nije joj ovo, doduše, prvi interkontinentalni let, već je ovakve edukacije Ksenija vodila u Meksiku, u Kaliforniji, u New Yorku, Washingtonu (…); nakon Filipina slijedi joj putovanje u Brazil, a već slijedeće godine očekuje ju i odlazak u Peru.


Zašto je Ksenija toliko popularna i pozivana na sve strane svijeta da podučava ovu jedinstvenu tehniku – pitanje je na koje odgovor treba tražiti isključivo u njezinoj nevjerojatnoj sposobnosti, kreativnosti, ljubavi prema poslu i perfekcionizmu što, kako ona sama kaže, prelazi granice opsesije. „Pobjeda na prošlogodišnjem međunarodnom natjecanju u Beogradu otvorila mi je mnoga vrata, poput velike tvrtke Biotek, koja se već 27 godina bavi proizvodnjom pigmenata i mašinica za trajne šminke i radi mene su uveli sav potreban materijal za mickroblading kao poseban ogranak permanent make up-a. Naime, kada je vlasnik Bioteka vidio moje radove, rekao je da u svome poslu još nije vidio takav talent. Mislim da sam pronašla način kako dovesti nešto do savršenstva, uživati u svom poslu i unovčiti ga. Da, može se jako lijepo živjeti od toga, iako je sve još u povojima. Među prvima sam uskočila u vlak, a cijela priča je tek u razvitku“, kaže Ksenija Karabegović, trenutačno Biotekovo zaštitno lice za microblading.


„Vjerujem da će se ovaj trend vrlo brzo pretvoriti u potrebu jer to diktira i stil današnjeg života i način prehrane koji svakako utječe na hormonalni disbalans zbog čega se fulikuli dlake (kose, obrva..) suše, otpadaju i žene ostaju bez obrva, kao što i muškarci ostaju bez kose. Slijedeći stupanj je taj permanent make up, kojim se mogu doslovno nacrtati i kosa, iscrtati usne, trajno rumenilo, a da ne govorimo o prekrivanju raznih ožiljaka nakon operativnih zahvata, čak i vitiliga, alopecije…to je cijeli jedan novi svijet u koji sam ja duboko uronila i u kojemu uživam, sa željom da mnogima promijenim život, učinim ga boljim, ljepšim“, naglašava Ksenija i otkriva da joj je na tretmanu bio i jedan muškarac koji je zbog bolesti ostao bez obrva. Sam tretman ništa ne boli, traje 20-ak minuta, cijena je 1500 kuna, a trajanje cijele priče je tri do pet godina, s mogućnošću redovitog refresha jednom godišnje, ovisno o tipu kože i stanju obrva.


„Kad već putujete u tako daleke zemlje, nađe se i vremena za upoznavanje novih zemalja, novih kultura, prirodnih ljepota, gastronomskih izazova u kojima posebno uživam, radujem se poznatoj filipinskoj ribljoj tržnici…ali sve to tek kad se odradi posao“ kaže Ksenija, iza koje je i uspješna tura po Italiji gdje je imala predavanja za pet razreda studenata. Prošle godine bila je i na kongresu u Rimu, kao predavač govornik pred 250 ljudi. Ima ogromnu i moralnu i operativnu podršku obitelji, napose supruga koji ju prati na svim njezinim putovanjima i u kompletnom radu.


Ivica Vlašić