Naslovna / Vijesti / U subotu još jedan humanitarni buvljak udruge za zaštitu životinja "Veselo dvorište"

KUćNI LJUBIMCI

U subotu još jedan humanitarni buvljak udruge za zaštitu životinja "Veselo dvorište"

U subotu, 3. rujna u vremenu od 7 do 15 sati udruga koja skrbi i traži dom za 30-tak napuštenih pasa i mačaka organizira humanitarni buvljak za svoje štćenike.

U subotu još jedan humanitarni buvljak udruge za zaštitu životinja "Veselo dvorište"
035portal
  • 2016-09-02 16:55:00

U subotu, 3. rujna u vremenu od 7 do 15 sati udruga koja skrbi i traži dom za 30-tak napuštenih pasa i mačaka organizira humanitarni buvljak za svoje štćenike. Povod organiziranja buvljaka je prikupljanje pomoći za dug kod veterinara.

Nedavno su svi dvorištanci bili cijepljeni protiv bjesnoće, docijepljeni ili čipirani oni koji to još nisu bili, a iza toga je ostao dug od gotovo 4.500,00 kn koji moraju platiti. U zadnje vrijeme su preuzeli i jako ozljeđene pse kojima treba konstantna veterinarska skrb i obrade rana.

Upravo iz tog razloga organiziraju buvljak na kojemu se može pronaći ponešto za svakoga uz minimalnu donaciju. Prikupljaju i hranu za pse, konzerve, stari kruh, ampule protiv buha, tablete protiv parazita itd. Prihvaćaju i donaciju stvari koje vam više nisu potrebne, a mogu biti ponuđene na buvljaku.

Na naslovnoj fotografiji je pas Drago kojega je udario auto i koji je takav boravio na ulici dok udruga nije saznala za njega i na kraju ga pronašla ucrvanog. Pas je sada kod njih na besplatnom smještaju do udomljenja i liječenju.