Naslovna / Informacije i vijesti / Povijest se oživljava: u Tvrđavi Brod održan Rock maraton!

KONCERTI

Povijest se oživljava: u Tvrđavi Brod održan Rock maraton!

Večeras slijedi atraktivniji CMC Slavonija Fest - CMC 200 uz Van Gogh, Majke i brojne druge izvođače

Povijest se oživljava: u Tvrđavi Brod održan Rock maraton!
035portal
  • 2016-08-27 07:55:00

 Svirkom domaćeg benda Suvi The One, točno u 18 sati na južnoj pozornici u središtu slavonskobrodske Tvrđave počeo je Rock maraton, prva večer CMC Slavonija festa CMC 200.

Povijest se ponavlja! Oživljen je nika prežaljeni rock maraton u rockerskom gradu Slavonskom Brodu! Prve fanove u publici koja je do sredine večeri već ispunila tvrđavski trg pozdravili su voditelji Tomislav Goll i Mario Jurković, najavljujući žestoku svirku sve do 2 sata iza ponoći. Redom nastupa 17 rock bendova iz Nove Gradiške, Đurđenovca, Osijeka, Karlovca, Zagreba, Rijeke, Čakovca, i njih sedam iz Slavonskog Broda.
Neposredno pred početak programa u Kući piva održane su promocije dvaju najnovijih singlova: „Ja kažem da“, brodskog Divljeg dječaka te „Ako te pitaju“ Brođanina Dominika Blaževca.

Nakon odličnog uspjeha obrade Bajaginog hita 'Kad hodaš', nastala je i pjesma 'Ja kažem da', autora Marka Mršića, frontmena benda Divlji dječak. Pjesma o prolasku mladog čovjeka kroz život. Snimana je miksana i masterizirana u studiju Plavi Film u Zagrebu u suradnji s Tonijem Lovićem iz Zabranjenog Pušenja, koji je ujedno zaslužan i za aranžman.

Pjesma 'Ako te pitaju' Dominika Blaževca nedavno je ugledala svjeto dana i kroz video spot premijenro prikazan na CMC televiziji, autor teksta je Željko Zovko, aranžman potpisuje Zlatko Čosić, radi se o jednoj pop rock baladi koja je zapravo korak do prvog Dodinog albuma koji se priprema. Oba singla su već zauzela svoje mjesto u radijskim eterima diljem Hrvatske, i najugodnija su iznenađenja brodske pop rock scene. Dominik Blaževac u subotu navečer nastupom na glavnoj festivalskoj pozornici otvara CMC Slavonija fest.

Kažimo još jednom da je ulaz u Tvrđavu slobodan, a uz odličnu svirku i fenomenalne, svjetlosne efekete i moćan zvuk, za sve je posjetitelje osigurana i dobra okrjepa.