Naslovna / Vijesti / Golubari kluba "Derby Brod" – najbolji u Hrvatskoj s mladim golubovima listonošama

KUćNI LJUBIMCI

Golubari kluba "Derby Brod" – najbolji u Hrvatskoj s mladim golubovima listonošama

Najuspješnija sezona brodskih golubara

Golubari kluba "Derby Brod" – najbolji u Hrvatskoj s mladim golubovima listonošama
035portal
  • 2015-12-19 07:11:09

 Prošli vikend je u Zagrebu održana državna izložba golubova listonoša, koju je organizira Hrvatski sportski savez klubova uzgajivača golubova listonoša. Tijekom izložbe je održana i svečana dodjela nagrada najuspješnijim natjecateljima u sezoni 2015. na kojoj su uzgajivači iz slavonskobrodskog kluba "Derby Brod" zasluženo dobili pregršt nagrada. Sa ovim je i službeno završena do sada najuspješnija natjecateljska sezona ovog svega nekoliko godina starog kluba, koji iz godine u godinu postiže sve zapaženije rezultate.

U natjecanju sa starim golubovima članovi kluba Goran Marinić i Žarko Knežević osvojili u prva mejsta u Srednjeslavonskoj regiji (Virovitica, Lipik, Pleternica; Slavonski Brod), a pobjeđuju u konkurenciji 1469 i 869 golubova, sa utrka iz Tamasia 180 km i Piestany-a 380 km. Tandem Maduna/Pejković osvaja 2. mjesto s maraton utrke iz Dobelna – 757 km, u konkurenciji 316 golubova i 56 uzgajivača i na kraju sezone ženka CRO 13 15782 Filip Pudića osvaja titulu najboljeg starog goluba u sezoni Srednjeslavonske regijie po plasmanima i bodovima.

Svi ovi odlični rezultati kuliminirali su u nastavku natjecanja sa mladim golubovima, gdje su članovi kluba doslovce pokorili cijelokupnu konkurenciju u Hrvatskoj. Tako Goran Marinić osvaja titulu ekipnog prvaka Hrvatske sa mladim golubovima, Željko Agatić u istoj kategoriji osvaja 2. mjesto, a Žarko Knežević 5. mjesto. Dominacija je bila još uočljivija u pojedinačnoj kategoriji u kojoj uzgajivači iz kluba "Derby Brod" osvajaju prvih 5 mjesta u Savezu Hrvatske. Željko Agatić osvaja titulu 1. mladog goluba, Goran Marinić 2., 3., 4., mladog goluba Hrvatske,a Žarko Knežević osvaja titulu 5. mladog goluba Hrvatske. Ovakav vrhunski rezultat rezultirao je i plasmanom ponajboljih golubova golubara iz kluba "Derby Brod" u hrvatsku reprezentaciju u sport kategoriji za mlade golubove.

Po prvi puta u povijesti listonošarskog sporta u našem gradu brodski golubari imaju golubove u sport reprezentaciji Hrvatske. Ta čast pripala je mladom golubaru Željko Agatiću i Goran Mariniću, čija će dva goluba predstavljati Hrvatsku na Eurokontinetalnoj izložbi u Bukureštu 2016. godine, uz njih tu će biti i ženka u standard kategoriji Goran Marinića. Na taj način ćemo u potpunosti zaključiti ovogodišnje vrhunske rezultate golubara iz slavonsko brodskog kluba "Derby Brod".

Izvor: Derby Brod