Naslovna / Vijesti / HRT gasi legendarnu emisiju Kućni ljubimci!

KUćNI LJUBIMCI

HRT gasi legendarnu emisiju Kućni ljubimci!

Uz posredstvo ove emisije udomljeno je preko 100 tisuća životinja

HRT gasi legendarnu emisiju Kućni ljubimci!
035portal
  • 2015-12-18 08:39:41

Danas, 18. prosinca na HRT-u ćemo pogledati predzadnju, a 26. prosinca posljednju emisiju Kućni ljubimci. Emisiju koja je u 26 godina prikazivanja odgojila generacije ljubitelja životinja i udomila na tisuće pasa, mačaka i drugih životinja.

O ukidanju emisije odlučilo je uredništvo HRT-a.
Sam voditelj i urednik emisije Kućni ljubimci Anton Ponoš je na facebook stranici emisije napisao:
"Sve sam probao. Digao sam cijelu Hrvatsku na noge prije ove javne objave koju sam htio izbjeći. Na početku su tražili da donesem novi koncept emisije. Donio sam ga, svi će ga uskoro vidjeti. Imamo novu špicu i grafiku, novu scenografiju. Presložio sam sve s još više volje i ljubavi da im pokažem koliko mi je stalo. Pokazao sam to svima na televiziji. Svi koji su vidjeli rekli su "Super je!" Uredništvo je reklo "Ne" i da ne treba više studijska emisija. Mjesec dana sam svima objašnjavao da ukidaju sve nezbrinute i napuštene ljubimce, da uskraćuju sve mogućnosti u ciljanoj emisiji koja je tu 26 godina i ima publiku, da im se dalje pomaže. Rekli su mi to je odluka programskog uredništva. Sad ste vi, gledatelji i moji prijatelji, na redu da kažete koja je vaša odluka!"

Uz to, doznaje se da će nakon ukidanja ove kultne emisije Antun Ponoš preći na drugu televiziju gdje će nastaviti donositi priče o životinjama, ljudima koji vole životinje i tražiti dom za nezbrinute životinje.

Prvu emisiju posvećenu kućnim ljubimcima koja se zvala 'Pomozi mi' Ponoš je pokrenuo 20.1.1990. godine.

Nakon godinu dana prikazivanja u sklopu Z3 televizije emisija se seli na HTV i mijenja ime u 'Kućni ljubimci', kroz koju je prošlo 40 tisuća gostiju te je posredstvom emisije udomljeno više od 100 tisuća napuštenih pasa i mačaka.

Nadamo se da će neka druga televizijska kuća imati više razumijevanja za ovu emisiju koja ima poprilično dugu tradiciju i jedinstvena je u našoj zemlji.
Ovaj tekst završit ćemo rečenicom kojom je Antun Pnoš završio svaku od 1324 emisije Kućni ljubimci u zadnjih 26 godina: Volite kućne ljubimce i pomažite im! 

Foto: Facebook/kućniljubimci

PRETHODNA VIJEST

Obavijest o zatvaranju ceste

SLIJEDEĆA VIJEST

218 novih, bez preminulih