Dobar tek!
Grašak pire odlično ide kao prilog pečenom mesu. Na tanjuru ga je lijepo vidjeti zbog svoje zelene boje, okusom se razlikuje od krumpir pirea zato što ima notu slatkoće.
GRAŠAK PIRE
trajanje pripreme 25 min., za 4 osobe
POTREBNO:
450g graška
50g maslaca
1/2 žličice soli
PRIPREMA: U proključalu vodu ubacite 450g graška i poklopite. Ja sam koristila zamrznuti.
Ostavite da grašak kuha cca. 20 min. Kad je kuhan procjedite ga i stavite u posudu.
Dodajte mu sol i maslac.
Protisnite ga kroz stroj za krumpir pire ili koristite gnječilicu.
Kad se pretvori u pire, servirajte kao prilog mesu. Dobar tek!!
U Slavonskom Brodu, gradu koji pamti industrijske havarije i trovanja zrakom, po...
23.10.2025. u 10:00
Slavonski Brod ponovno postaje grad oznaka, crta i novih parkirališnih zo...
21.10.2025. u 20:00
Posljednjih dana mnogi stanovnici Slavonije, kao i ostatka Hrvatske, vode istu b...
21.10.2025. u 17:30
GORNJA VRBA – Ministarstvo zaštite okoliša i z...
21.10.2025. u 15:00
SLAVONSKI BROD – Danas, povodom 6. Nacionalnog dana sigurnos...
21.10.2025. u 10:00
SLAVONSKI BROD – Prije svega pola sata u Naselju kralja Tomislava započeli...
21.10.2025. u 07:30
Iz Ruščice stiže priča koja spaja ljubav, upornost, tradiciju i poduzetni...
20.10.2025. u 15:00
Brodsko-posavska županija ulazi u tjedan promjenjivog vremena koji će, prema sve...
20.10.2025. u 07:30
Prvo, evo lagane brodske šale koja se događa u ugodnoj ljetnoj baš...
19.10.2025. u 20:00
U dvorištu Hrvatskog doma u Cerniku, pod otvorenim šatorom, ovog j...
19.10.2025. u 12:00
Radovi na autocestama, koji u Hrvatskoj svake jeseni uzmu maha nakon turističke...
19.10.2025. u 08:00
Poznata hrvatska prehrambena tvrtka Ledo izdala je hitno upozorenje potro&scaron...
17.10.2025. u 17:30
SLAVONSKI BROD – Na redakcijsku adresu 035portala stigao je videozapis koj...
17.10.2025. u 15:45
Policijske službenice Policijske uprave brodsko-posavske (Ured načelnika i Posta...
17.10.2025. u 10:00
SLAVONSKI BROD – Iako su društvene mreže posljednjih dana prepune n...
17.10.2025. u 07:30
Nakon tri uspješna i odlično posjećena izdanja, slavonskobr...
16.10.2025. u 10:00