Dobar tek!
Grašak pire odlično ide kao prilog pečenom mesu. Na tanjuru ga je lijepo vidjeti zbog svoje zelene boje, okusom se razlikuje od krumpir pirea zato što ima notu slatkoće.
GRAŠAK PIRE
trajanje pripreme 25 min., za 4 osobe
POTREBNO:
450g graška
50g maslaca
1/2 žličice soli
PRIPREMA: U proključalu vodu ubacite 450g graška i poklopite. Ja sam koristila zamrznuti.
Ostavite da grašak kuha cca. 20 min. Kad je kuhan procjedite ga i stavite u posudu.
Dodajte mu sol i maslac.
Protisnite ga kroz stroj za krumpir pire ili koristite gnječilicu.
Kad se pretvori u pire, servirajte kao prilog mesu. Dobar tek!!
VINKOVCI – Tamni, apokaliptični oblaci nadvili su se jučer nad istočni dio...
18.07.2025. u 20:00
Nova Gradiška i ovoga ljeta potvrđuje status regionalnog središta...
18.07.2025. u 10:00
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA / SLAVONSKI BROD – Zbog posljedica razornog oluj...
18.07.2025. u 08:00
SLAVONSKI BROD – Dok većina maturanata s nestrpljenjem i dozom nervoze otv...
17.07.2025. u 18:55
U doba kada se kozmetika sve više mjeri marketinškim trikovima, a...
17.07.2025. u 12:00
Slavonski Brod, 16. srpnja 2025. – Još jedna scen...
16.07.2025. u 15:00
Slavonski Brod, 16. srpnja 2025. – Dok s bosanske strane Save još t...
16.07.2025. u 13:27
SLAVONSKI BROD – Unatoč dezinformacijama koje su se posljednjih dana pro&s...
16.07.2025. u 11:53
SLAVONSKI BROD – Grad Slavonski Brod poziva sve...
15.07.2025. u 16:00
SLAVONSKI BROD – Brođani su se još jednom probudili uz zrak koji ne...
15.07.2025. u 14:00
VILJEVO – U svijetu odraslih, često prepunom ravnodušnosti, ponekad...
15.07.2025. u 12:00
SLAVONSKI BROD – Već dvanaesti dan tinja požar na odlagališ...
14.07.2025. u 19:22
SLAVONSKI BROD – Nevrijeme koje je 8. srpnja pogodilo Slavonski Brod odavn...
14.07.2025. u 12:00
Proslava 1000 godina od utemeljenja Hrvatskog Kraljevstva 1925. godine u Brodu n...
13.07.2025. u 20:00
ZAGREB – Dobre vijesti za vozače! Od utorka, 16. srpnja, na benzinskim pos...
13.07.2025. u 17:00
ZAGREB – Hrvatsko tržište ponovno se suočava s nestašicom je...
13.07.2025. u 14:00