Naslovna / Vijesti / Riba smrdi od glave

KUćNI LJUBIMCI

Riba smrdi od glave

Građani kao da više brinu o izgledu javnih površina od onih koji su dobro plaćeni za to, naravno od novaca istih tih građana.

Riba smrdi od glave
035portal
  • 2015-08-24 21:20:44

Vlasnici pasa i oni koji ih nemaju bili su složni u jednom, trebalo je postaviti kante za pseći izmet kojeg je bilo posvuda. Dio vlasnika izmet nije ni kupio, a dio je prigovarao zbog nedostatka namjenskih koševa za pseći izmet, kao i običnih koševa koji svaki vikend gube bitku s gradskim vandalima. Gradska uprava je podižući razinu ekoloških standarda u gradu nabavila, a Komunalac postavio koševe za pseći izmet. Svi su bili zadovoljni. Grad je mogao početi kažnjavati nesavjesne vlasnike pasa koji više nisu imali nikakvo opravdanje za neodgovornost, a savjesni vlasnici pasa više nisu morali prehodati pola grada s psećim izmetom u vrećici. 

Podsjećamo da prema Odluci o držanju i registraciji pasa propisana je kazna od 200 do 400 kuna za vlasnike koji ne počiste nered svog psa s javnih površina. Kako bi izbjegli kazne od 400 kn građani savjesno kupe i čiste za ljubimcima, što bi i trebali bez obzira na novčanu kaznu, no zakazuje Komunalac. 

Fotografija koja to dokazuje snimljena je danas u Milanovićevoj ulici. Tko zna kada je zadnji puta ispražnjena i osim nemara djelatnika trgovačkog društva odašilje i jednu ružnu sliku o našem gradu. Sliku u kojoj građani, više brinu o izgledu javnih površina od onih koji su dobro plaćeni za to, naravno od novaca istih tih građana. 

Foto: Davor Dado Novačić