Naslovna / Informacije i vijesti / Uskoro novo čvorište kod Oriovca

ŽUPANIJA

Uskoro novo čvorište kod Oriovca

Uskoro novo čvorište kod Oriovca
Portal035
  • 2023-09-23 12:00:47

Dolaskom slovenske tvrtke Plama- Oriolik d.o.o. koja je odlučila svoje poslovanje i proizvodni pogon smjestiti na području općine u Oriovcu, Općina Oriovac pokrenula je inicijativu u Hrvatskim autocestama za izgradnju prometnog čvorišta Oriovac. Također, Općina je izdala zahtjev za izradu idejnog rješenja budućeg čvorišta Oriovac. Idejno rješenje čvorišta je izradio Institut IGH d.d., a isto će biti podloga za buduću izradu glavnog projekta čvorišta Oriovac.

 

Opravdavajući to činjenicama, dolaskom novog proizvodnog pogona u nopćinu, ali i izmjenama Prostornog plana uređenja Općine Oriovac na kojima Općina intenzivno radi, a kojima planiraju novu poslovnu zonu sjeverno uz autocestu u pravcu zapada prema Lužanima. Prometno čvorište je neophodno da bi se izbjeglo prometovanje gospodarskih subjekata kroz naselja općine, ali isto tako kako bi se zbog lokacije predviđene za novu poslovnu zonu i izravnog spoja na autocestu poboljšali uvjeti za postojeće gospodarske subjekte i privukao veći broj novih gospodarskih subjekata u  općinu.

 

- U Hrvatskim autocestama je održan sastanak sa predsjednikom uprave Hrvatskih autocesta na kojemu su prisustvovali Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije i Antun Pavetić, načelnik Općine Oriovac na kojemu smo dobili informaciju da je u pripremi objava javne nabave za projektiranje čvorišta Oriovac, što nas iznimno veseli! Zahvaljujemo na pomoći Brodsko-posavskoj županiji i Županu Danijelu Marušiću, saborskom zastupniku Peri Ćosiću na podršci i potpori ovom važnom projektu koji će zasigurno puno značiti za daljnji razvoj Općine Oriovac u gospodarskom, ali i u svakom drugom aspektu. Nadamo se budućoj podršci i za samu izgradnju čvorišta Oriovac- poručili su iz općine Oriovac.