Naslovna / Informacije i vijesti / Brodski hodaton održat će se i ove godine

ZDRAVLJE

Brodski hodaton održat će se i ove godine

Brodski hodaton održat će se i ove godine
Portal035
  • 2023-09-21 08:00:49

 

Europe Direct Slavonski Brod, koji djeluje pri Europskom domu Slavonski Brod, organizira Brodski hodaton, u okviru Europskog tjedna mobilnosti (16. – 22. 9.), u suradnji sa županijskim i gradskim institucijama i udrugama, 22. rujna, u vremenu od 10 do 13 sati, na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić. 

 

Štandovi, na kojima će sudionici preuzeti majice, bit će postavljeni ispred Vesne od 10 sati.

 

Start je ispred Sveučilišta Slavonski Brod u 10.45. Sudionici Brodskog hodatona kretat će se od Korza Širokom, nastaviti Skaličinom, a potom će se Šetalištem braće Radića vratiti na Korzo.

 

Europski tjedan mobilnosti je manifestacija koju je pokrenula Europska unija. Održava se svake godine u razdoblju od 16. do 22. rujna s ciljem preispitivanja alternative održivog prijevoza u gradovima. Poticanjem pojedinaca na odabir održivih načina prijevoza, poput hodanja i bicikliranja, možemo smanjiti emisije ugljika, poboljšati kvalitetu zraka te urbane prostore učiniti ugodnijim mjestima za životi i rad.

 

Tema 22. Europskog tjedna mobilnosti je „Štedite energiju“ („Save Energy“), a slogan i ove godine ostaje „Kombiniraj i kreći se!“ („Mix & Move!“), kojim se potiče odabir aktivnih oblika kretanja ili kombiniranje pješačenja i bicikliranja s javnim prijevozom. Pritom se želi istaknuti kako se pješačenjem i bicikliranjem ne proizvode štetni emisijski plinovi, ali i brojne druge prednosti i dobrobiti, poput društvene i ekonomske pristupačnosti te pozitivnog učinka na ljudsko zdravlje.