Naslovna / Informacije i vijesti / Što su suplementi i koji su vam potrebni?

ZDRAVLJE

Što su suplementi i koji su vam potrebni?

Što su suplementi i koji su vam potrebni?
Portal035
  • 2023-05-24 20:00:52

Često ćete u teretanama zateći vježbače koji nose svoje šejkere od sprave do sprave i u njima kriju nekakve čudnovate napitke.

 

Činjenica je da dobar dio tih vježbača ne zna što točno i zašto konzumira, ali Bože moj - tko je vidio ići u teretanu, a da pritom nema punu policu suplemenata. Suplementi i nisu ništa drugo nego dodaci prehrani i kao takve ih treba konzumirati. Bez kvalitetne prehrane ni najbolja suplementacija ne može pomoći u postizanju željenih rezultata. Sve što u svoj organizam možemo unijeti putem suplemenata, možemo i putem hrane, samo je stvar u količini koju iz hrane možemo dobiti.

 

Ako ste početnik ili rekreativac, sigurno vam neće trebati sva moguća suplementacija koju troše profesionalni sportaši. Među poznatijim i ispitanijim suplementima su svakako protein sirutke, poznatiji kao whey protein koji je neizostavan za izgradnju mišića, a pogotovo ako kroz hranu ne možete unijeti dovoljnu količinu u svoj organizam. Zatim slijedi kreatin za povećanje snage i izdržljivosti tijekom treninga, vitamini B skupine sa svojim brojnim benefitima te BCAA - aminokiseline koje su korisne kako pri izgradnji mišićne mase, tako i prilikom mršavljenja. T

 

renutno je u tijeku akcija od 45% na myprotein.hr s mojim kodom NINAFITMYP pa ne propustite priliku da pojačate svoju suplementaciju ili čak ormar nekim novim odjevnim kombinacijama.