Naslovna / Vijesti / Želite postati udomitelj? Dođite u Garčin na savjetovanje

DOGAđANJA

Želite postati udomitelj? Dođite u Garčin na savjetovanje

Podrška i osnaživanje udomiteljstva

Želite postati udomitelj? Dođite u Garčin na savjetovanje
Portal035
  • 2021-11-24 14:00:33

Bračno i obiteljsko savjetovalište Đakovačko-osječke nadbiskupije u Slavonskom Brodu u suradnji s Centrom za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu započelo je s provedbom projekta „Podrška i osnaživanje udomiteljstva“. Jedan od ciljeva našeg projekta je za kontinuirano praćenje i osnaživanje postojećih udomitelja, ali isto tako i poticaj drugim ljudima, da i oni sami postanu udomitelji.

 

Za razliku od smještaja u ustanovu, udomiteljstvo predstavlja humaniji i prirodniji oblik skrbi budući da se korisniku osigurava obiteljsko okruženje i omogućuje održavanje socijalnih veza. Zbog toga  je izuzetno važno osigurati dovoljan broj udomiteljskih obitelji kojih na području naših Brodskih dekanata (Sibinjski, Slavonskobrodski, Garčinski, Velikokopanički) kronično nedostaje.

 

Kako bi potakli što veći broj ljudi da postanu udomitelji želimo im kroz  predavanje predstaviti: tko su udomitelji, koji su uvjeti za udomljavanje, tko sve treba udomiteljsku obitelj te im dati odgovor na pitanje jesu li oni možda odgovarajući potencijalni kandidati da postanu udomitelji.

 

Predstavljanje projekta održat će se u petak, 26. studenoga u 17:30 u župnoj crkvi u Garčinu, na adresi Ulica Kralja Tomislava 116.

 

izvor: djos.hr