Naslovna / Vijesti / Prosvjed protiv mjera večeras i na Korzu

DOGAđANJA

Prosvjed protiv mjera večeras i na Korzu

Građanska inicijativa "Svjetlom protiv tame"

Prosvjed protiv mjera večeras i na Korzu
Portal035
  • 2021-11-10 14:00:00

Društvenim mrežama proširila se objava o organizaciji prosvjeda građanske inicijative "Svjetlom protiv tame" kojim dio građana želi izraziti svoje nezadovoljstvo i neslaganje sa mjerama Stožera civilne zaštite, a koje se odnose na pooštravanje istih.

Uz poziv da večeras u 19:00 sati sa svijećama i Brođani koji dijele njihova uvjerenja izađu na Korzo, pripadnici ove incijative poručuju:


-Odlučili smo ne dozvoliti da nas podjele, zavade, zarate. Odlučili smo reći NE totalitarizmu. Odlučili smo biti svjetlo. Mi smo narod "jedinstvene i nedjeljive demokratske i socijalne države" (Temeljne odredbe, čl. 1., Ustav Republike Hrvatske) u kojem nema mjesta segregaciji i totalitarizmu! Cijepljeni i necijepljeni, uzmite svijeću i dođite da zajedno budemo svjetlo u tami!

Podsjetimo, danas je u Hrvatskoj čak 7315 novozaraženih čime je ujedno postavljen i novi neslavni rekord. U posljednja 24 sata 50 osoba je preminulo od posljedica Covid-19 virusa, od čega jedna osoba i sa područja naše županije. Devet preminulih cijepljeni su s dvije doze, a troje s jednom dozom cjepiva.

U Hrvatskoj je u prvih devet mjeseci ove godine umrlo oko 45.000 osoba, što je za oko 6000 ili 15 posto više nego u istom razdoblju lani, prema podacima Državnog zavoda za statistiku o broju umrlih. Prognoze za tekuću godinu predviđaju veći broj umrlih nego tijekom ratnih godina, odnosno približit će se brojci od oko 60 000.