NOVA GRADIŠKA- U ponedjeljak su dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice i   dr. Boris Lovrić, voditelj Rodilišta, primili  vrijednu donaciju  od tri uređaja namijenjena za rodilište.  Članice Kluba roditelja nedonoščadi „Palčići“, predvođene Željkom Vučko,  su u ime Kluba uručile uređaje  vrijedne oko 100.000 kuna. 

   -Ovo je još jedna u nizu naših  donacija. Ovdje smo posljednji put bili 2014. godine kada smo uručili reanimacijski stolić vrijedan 122.000 kuna. Ova donacija danas je u sklopu akcije Palčići za Hrvatsku,  koja je  nastavak akcije Vratimo Palčiće u Petrovu. U ovoj akciji smo još jednom pokazali da mislimo  i na najmanje i da ne uključujemo samo velika rodilišta,  već da svako dijete,  bez obzira gdje se rodilo u Hrvatskoj,  treba adekvatne  uređaje da bi imalo najbolji mogući start u život.

    Bolnicu u Novoj  Gradiški  je zatražila  fototerapijsku posteljicu i bilirubinometar  u sklopu akcije Palčići za Hrvatsku, koju vode Klub roditelja nedonoščadi Palčići i navijači Dinama, a donacija nas kao udruge je treći uređaj transfuzijska pumpa – kazala je Željka Vučko i  zahvalila se svima koji su sudjelovali u akcijama. 

   Klubu roditelja  nedonoščadi „Palčić“, u ime novogradiške Bolnice,  na donaciji se zahvalio  dr. Josip Kolodziej kazavši da su to veoma značajni aparati za rad rodilišta koji će podići  kvalitetu rada tog odjela.  

izvor/ foto: novagra