Naslovna / Vijesti / Hojsak&Novosel: Nakon Gibe vraćamo se tradiciji

ZABAVA

Hojsak&Novosel: Nakon Gibe vraćamo se tradiciji

Hojsak&Novosel: Nakon Gibe vraćamo se tradiciji
035portal
  • 2021-06-24 12:37:48

Proslavljeni hrvatski duo Hojsak&Novosel nakon pandemijske pauze izbacuje novi singl kao najavu nadolazećeg albuma. Podsjetimo, Tihomir Hojsak na kontrabasu i Filip Novosel na tamburi etablirali su se na sceni kao autentični hrvatski glazbeni brend još 2016. nakon njihovog prvijenca nazvanog Bow vs Plectrum - gudalo protiv trzalice. Ubrzo su slijedili pozivi iz inozemstva i suradnje s renomiranim izvođačima i ansamblima poput Zagrebačke filharmonije, Matije Dedića, Vlatka Stefanovskog, Theodosii Spassova, a posljednji album snimili su u suradnji s Gibonnijem, za kojeg su nagrađeni Porinom. 

Novim albumom odlučili su vratiti se korijenima, odnosno tradicijskoj glazbi.
- Još od naših početaka shvatili smo kako naša publika sjajno reagira na naše  originalne skladbe inspirirane tradicijom, a ideja da napravimo cijeli album s tradicijskim pjesmama se nametnula sama po sebi. Imamo sjajne goste, između ostalog i Peru Galića koji je otpjevao pjesmu Ribara starog kći, s kojom i najavljujemo novi album. - izjavio je Novosel.

Kako je došlo do suradnje između ova dva svestrana glazbenika i kultnog pjevača Opće Opasnosti upitali smo Tihomira Hojsaka:
- Zajedno smo gostovali u emisiji A-strana, gdje smo s Perom 'kliknuli' na prvu. Slatke muke bile su izabrati pjesmu za Peru jer on zvuči sjajno što god da otpjeva. Ribara starog kći je pjesma s teškom porukom, a Pero ju je interpretirao s puno karaktera što se sjajno uklopilo u naše zamisli kada smo pripremali ovu pjesmu.

Iako je glazba tradicijska i ne zna joj se autor, tekst je napisao August Šenoa. Spot za pjesmu režirao je Josip Grizbaher, a direktor fotografije je Tomislav Šilovinac. Spot je snimljen u prostorijama Hrvatskog glazbenog zavoda.