Iz godine u godinu ekološka svijest raste, a političke kampanje sele se na internet bojišnicu. Jedan od rezultata uznapredovale ekološke svijesti je zabrana plakatiranja po drveću, a digitalizacije kampanje - gotovo potpuno napuštanje plakatiranja kao komunikacijskog kanala. Na zadnjim lokalnim izborima, već je bilo manje plakata nego inače, a nadamo se kako ih ove godine neće ni biti, pogotovo na drveću. 

Prije četiri godine izricane su i kazne kandidatima i njihovim političkim opcijama. Najveću je navodno platio HDZ 12.000kn, Slavica Lemaić 8.000kn, a SDP je kažnjen sa 6.000 kuna zbog postavljanja plakata na drveće. 

Međutim, drveće ne "boli" (ako ćemo tako gledati), samo politički plakat, nego pribadača. Stoga, malo čudi kako su se ovogodišnji organizatori manifestacije "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić" dosjetili kako bi zavijanje vijaka bila odlična ideja za postavljanje rekvizita. Nadamo se kako će se vijcki ukloniti već sutra, jer zakon ili komunalne odluke bi trebale jednako važiti za sve, kako za političke stranke, tako i za institucije koje vode računa o provedbi istih, a dobro bi bilo povesti računa i kakav primjer dajemo najmlađima za koje su postavljeni rekviziti na Trgu pobjede. 

Sutra je Dan planete Zemlje i ovo je možda jedan mali koračić koji bi mogli učiniti za našu planetu, jer druge ipak nemamo.