Sinoć je u prostorijama HVIDRA-e  MOST Brodsko-posavske županije organizirao "Okrugli stol" na temu socijalne osjetljivosti i odnosu lokalne zajednice prema osobama s invaliditetom i djeci s poteškoćama u razvoju. Okupili su predstavnike udruga, roditelja, struke i predstavnike lokalnih političkih stranaka kako bi se gradio široki društveni konsenzus oko ovih pitanja. 
Branimir Pranjić, inače otac djeteta koje ima poteškoće u razvoju iz spektra autima prezentirao je MOST-ova rješenja za osobe s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Važan naglasak je stavljen na poticanje izgradnje stambenih jedinica za ovu skupinu  građana kao i mogućnosti njihovoga zapošljavanja. 
Razgovaralo se o poticanju izgradnje Centra za odgoj i obrazovanje kao sveobuhvatnog centra za rehabilitaciju, podršku djeci i roditeljima. Uočen je problem manjka stručnog osoblja poput edukacijskih rehabilitatora te se po tom pitanju mora motivirati mlade ljude da se opredijele za to zvanje kao i ostajanje  u svom gradu. Zalagat će se da svaka obitelj dobije asistenta u predškolskom odgoju na vrijeme, te da se samim asistentima pruži adekvatna edukacija. 
Ono što je također važno je prilagoditi ustanove, objekte za nesmetani ulazak osobama koje se koriste invalidskim pomagalima. Zbog vrlo niskih financijskih primanja predstavnici iz stranke Most zalagat će se da svaka osoba s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom prima od Grada mjesečnu jednokratnu pomoć od 200 do 500 kuna. Nužno je prilagoditi gradski prijevoz kao i pružanje usluge taxi prijevoza prilagođenoga osobama s invaliditetom uz djelomično ili potpuno sufinanciranje grada. 
Nakon prezentiranja Mostovih rješenja bilo je vrijeme za razgovor u kojemu su sudjelovali predstavnici udruga: Loco-moto, Plavi cvijet, Niteo, Točkica, škole Milan Amruš, kao i predstavnik iz stranke Domovinski pokret i kandidat za gradonačelnika Dragan Jelić. U raspravi su ponuđene ideje da se roditeljima djece s poteškoćama u razvoju izdaju iskaznice s potvrdom o bolesti njihovoga djeteta koje bi im omogućile pravo prednosti. Predstavnici su stavili veliki naglasak na manjak stručnih suradnika što se pod hitno mora rješavati. Očekuju također od lokalne zajednice izgradnju nove škole Milan Amruš koja je prijeko potrebna. Na samom kraju svi su se  jednoglasno složili da zajedno moramo raditi na poboljšanju životne kvalitete osoba s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u našem gradu.