Državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava i socijalne skrbi Dragan Jelić posjetio je Centar za inkluzivnu podršku Slavonski Brod kako bi sa ravnateljici Ljiljani Brici uručio ugovor za projekt vrijedan gotovo 2 milijuna kuna, pod nazivom 'Osiguravanje kvalitetnog života u zajednici'. Radi se o projektu u sklopu poziva "Unapređenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na područjuodabranih urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb. 

Državni tajnik Jelić istaknuo je kako mu je zadovoljstvo uručiti ovaj, treći ugovor takvog tipa, a cilj je pomoći osobama s invaliditetom, prvenstveno osobama s intelektualnim teškoćama kako bi mogli živjeti samostalan život izvan institucije. Predivni su ljudi koje je ondje sreo, dodao je, a ova sredstva mogu trošiti na bilo što što im treba. Uskoro se očekuje još nacionalnih programa za pomoć ovakvim udrugama, a ravnateljica Ljilja Brica kazala je da su zaista zadovoljni u udruzi. Osnaživanje i jačanje kapaciteta kvalitetnijeg života u zajednici njihov je primarni cilj još od osnutka 2007. godina, a korisnici im svakodnevno dolaze na rehabilitaciju i druženje, dok dio korisnika živi u deset stanova na području grada.

U udruzi je zaposleno 19 djelatnika, a Brica je posebno dodala da im puno znači što je njihov trud i rad prepoznat od strane Ministarstva.

Sredstvima iz projekta nabavit će se novo vozilo, planirano je zaposliti pet novih djelatnika te podići standar usluga za štićenike Centra za inkluzivnu podršku.