Jučer, na dan kada slavimo 147 godina od rođenja poznate spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić čiji je književni opus uvelike vezan za Slavonski Brod, svečano su otvorene 50. po redu Dječje svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“.

Nakon što je podignuta zastava manifestacije, program se nastavio polaganjem vjenčića na spomenik književnice na glavnom gradskom Trgu te je potom u Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić-Mažuranić“ zamjenica gradonačelnika Tea Tomas predala ključ grada djeci čime je manifestacija služeno i otvorena, a nakon čega je za svu djecu prigodno izvedena i kazališna predstava „Šuma Striborova“ u izvedbi Kazališta Smješko.

Iako u prilagođenim uvjetima kakve trenutno dopuštaju epidemiološke mjere, u sklopu obilježavanja manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“, i ove su se godine organizirali razni sadržaji i zabavni programi namijenjeni najmlađim građanima, ali i svim ljubiteljima ove manifestacije. Tako se  glavni gradski park Klasije, od danas pa sve do kraja ovoga tjedna, pretvorio u „Šumu Striborovu“ gdje su postavljene razne interaktivne svjetleće instalacije koje će zasigurno zaokupiti pažnju najmlađih i uvući ih u čaroban svijet Ivaninih bajki.

Također, likovi iz Ivaninih bajki oživjeli su pa ih u sljedećem tjednu sva djeca mogu susresti na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić od 11 do 13 sati i fotografirati se s njima, a svi su oni, za najmlađe građane, priredili i razne animacije u skladu s epidemiološkim mjerama.  

Osim navedenog, i ove godine zabavni program je obogaćen raznim radionicama i kazališnim predstavama koje su za njih priredile Ustanove u kulturi.

Bogat ovogodišnji program možete pogledati na poveznici, a pozivamo svu djecu i ostale građane da prošetaju gradom u tjednu od nedjelje 18. do 25. travnja 2021. godine i dožive dašak Ivaninog "svijeta iz bajki“ i tako sudjeluju u obilježavanju ove manifestacije koja se već tradicionalno iz godine u godinu okuplja veliki broj djece upravo u ime Ivane Brlić-Mažuranić, simbola kulturne prepoznatljivosti grada Slavonskoga Broda.