U skladu s epidemiološkim mjerama OTK “Classic 99” obilježio je skromno, ali ponosno svoj 22. rođendan. Tim je povodom preko 20 entuzijasta provezlo svoje stare, limene ljubimce kroz šire novogradiško područje, piše Radio Nova Gradiška. 

Kada je prije više od dva desetljeća grupica entuzijasta i zaljubljenika u stara motorna vozila odlučila osnovati Oldtimer klub pod nazivom “Classic 99”, nisu ni slutili da će postati jedinstvena turistička i edukativna priča Nove Gradiške.

Dvadeset i dvije godine kasnije OTK “Classic 99” broji preko pedesetak aktivnih članova koji u svojim garažama čuvaju preko 150 vozila među kojima se krije i nekoliko dragulja automobilske industrije. Najstarija vozila članova kluba su automobili – Pontiac iz 1930. i Buick Sport coupe iz 1941. godine, te motocikli Zündapp 800 iz 1938. i DKW ½ 350 iz 1939. godine. Njima u klubu pravi društvo razni Opeli, Mercedesi, Fiati, Chevroleti, Pontiaci, Rolls-Roycei, Cadillaci, Volkswageni i Zastave te motocikli – BMW-i, Puchovi, NSU-i, DKW-i, Zundappi i Tomosi.

Ponosan je bio predsjednik i jedan od osnivača kluba Krešimir Knežević:

-“Prije 22 godine smo skromno počeli s Old timer klubom, danas smo izrasli u jedan velikim klub. Imamo svoj prostor, svoj muzej koji je jedinstveni kao takav u Hrvatskoj. S tom idejom smo krenuli prije jedno 8 godina, da ipak ostane nešto iza našeg kluba, jer mnogo udruga je krenulo i dobro radilo, ali odlaskom ljudi koji su to vodili se to i ugasilo. Iza nas je jedan cilj, da ostane jedan tehnički muzej u našem gradu koji je već sada na jednom zavidnom nivou uz naša skromna sredstva koja smo skupili i dali u taj projekt.

Za njihov marljivi rad i za doprinose koji daju za grad Novu Gradišku pohvalio ih je i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić:

-“Posebno mi je drago da sam ovdje s ovim ljudima, podržavamo njihov rad i kao grad i ja osobno. Drago mi je da u Novoj Gradiški postoji jedna ovakva udruga koja je vrijedna i koja toliko pozitivnih stvari odrađuje za svoj klub, kao i za grad. Zahvaljujem se na njihovom radu i čestitam im njihov rođendan.”