insurpad

Brzo i digitalno

Unesi registraciju i usporedi ponude osiguranja

Život

Brođanka Jozefina ide u finale osme sezone showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Bravo!

Autor: 035portal Datum objave: 09.04.2021. u 08:14


Za ulazak u finale u večerašnjoj emisiji „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ borili su se Jozefina, Mirela, Ljuba i Joško, a zadatak koji su dobili bio je pripremiti jelo koje su već radili u parovima te koje je žiri ocijenio dobrim ocjenama.

U polufinalnoj emisiji morali su nadmašiti sami sebe, a onaj kandidat kojemu pođe za rukom napraviti bolje jelo, dobit će i dodatna tri boda u ukupnom zbroju.

Kandidatima je u prvi mah bilo drago kad su vidjeli što moraju kuhati, ali Željka Klemenčić je prokomentirala kako stvari neće biti toliko jednostavne te da bi se kandidati mogli poskliznuti na vlastitome jelu, dok je Pažanin najavio da će biti sigurno stroži u ocjenjivanju nego što su bili ranije.

Ljuba je dobila zadatak napraviti hlapa s domaćom tjesteninom, Mirela punjena pureća prsa, Jozefina tortilje, a Joško brudet od sipe.

Prije kušanja, Željka je obavijestila Jozefinu da jedino ona nije imala čistu radnu jedinicu, zbog čega će dobiti jedan bod manje.

Upravo je ona prva i donijela svoje jelo pred žiri. Za tortilje s piletinom prošli je put dobila 25 bodova, što će biti izazovno nadoknaditi.

„Ne sviđa mi se gorčina od maslinovog ulja, prvo sam mislio da je od avokada, ali sad vidim da je od maslinovog ulja. Prošli put ste imali zreli avokado, sad je bio tvrđi i to pokazuje koliko morate vagati kod odabira namirnica. Ovaj put vam je slanutak bolji“, prokomentirao je Špiček. I Željka i Ivan bili su složni da je prvi put jelo bilo bolje nego sad pa je dobila 23 boda.

Sljedeća je pred žirijem bila Mirela koja je za punjena pureća prsa prvi put dobila 24 boda, a u večerašnjoj emisiji nije bila ni najmanje zadovoljna jelom.

„Sad je suha puretina, prošli put je bilo sočnije. Meni danas nešto nije pogođeno kao zadnji put. Ovo nije pire, nego krema“, kazao je Pažanin. S njim su mišljenje dijelili i Željka i Špiček pa je Mirela za svoje jelo dobila 19 bodova.

Ljuba je za hlapa s tjesteninom prvi put dobila 24 boda, a s ponovljenim receptom bila je jako zadovoljna.

„Ako se ne varam, bilo je bolje prošli put. Tvrda je tjestenina, nešto sa začinima ne štima. Meso hlapa je prevlaknasto, što znači da ste ga previše iskuhavali“, komentirao je Pažanin.

„Ja ću kao slavonski stručnjak za hlapa reći da sam jako zadovoljna vašim jelom“, s druge strane je pak komentirala Željka. Ljuba je dobila 23 boda što nije nadmašilo prethodni rezultat.

Posljednji je pred žiri išao Joško koji je morao napraviti brudet bez upotrebe plamenika. Prvi put je za to jelo dobio 25 bodova.

„Čini mi se da je sipa sad mekša nego prošli put, sviđa mi se crvenilo od rajčice, orzo skuhan na mjeru“, kazala je Željka.

„Za mene ste jedini odradili danas bolje nego prošli put. Odlično je ispalo, jedino što bih ja dodao je ocat“, komentirao je Pažanin.

Joško je dobio 26 bodova, a kako je ostvario bolji rezultat nego ranije, dobio je dodatna tri boda te je u konačnom zbiru bio izjednačen s Mirelom pa su njih dvoje za ulazak u finale, u koje je kao najbolja u tjednu već ušla Jozefina, morali ići u dodatno dokuhavanje.

Zadatak koji su dobili bio je napraviti sendvič od bifteka za 15 minuta, što je s oduševljenjem dočekao Joško koji se smatra stručnjakom za biftek, a i Mirela je, čim je čula zadatak, priznala da je odmah vidjela Joška u finalu.

Za Mirelin sendvič Željka je komentirala da je previše majoneze te da je donji dio kruha razmočen.

„Ja nikad ne bih miješao majonezu i biftek. Kvalitetno je napravljeno, ali meso ne bih rezao na prutiće nego na ploške“, objasnio je Špiček.

Kod Joška su komentari bili bolji, a kako je Špiček prigovorio Mireli za majonezu, tako je Joško žiriju zanijekao da je on također stavio taj namaz, ali u manjoj količini.

Žiri je nakon kratkih konzultacija odlučio da u finale s Jozefinom ide Joško.

Izvor: RTL


Što od danas znači odlazak u bolnicu bez dopunskog osiguranja?
Zdravlje
Što od danas znači odlazak u bolnicu bez dopunskog osiguranja?

Od danas vrijede nove, više cijene zdravstvenih usluga koje HZZO isplaćuj...

06.12.2025. u 19:55

Prvi advent u novoj školi ´Milan Amruš´: Pogledajte što su pripremili učenici!
Škola
Prvi advent u novoj školi ´Milan Amruš´: Pogledajte što su pripremili učenici!

U srijedu, 10. prosinca, od 9:30 do 12:30, dvorište novoizgrađene O&Scaro...

06.12.2025. u 16:00

Sveti Nikola podijelio radost najmlađima
Događanja
Sveti Nikola podijelio radost najmlađima

Sveti Nikola jučer je razveselio najmlađe u Slavonskom Brodu, donoseći poklone u...

06.12.2025. u 12:00

Evo zašto je Advent u Stupniku potpuno drugačiji od ostalih
Zabava
Evo zašto je Advent u Stupniku potpuno drugačiji od ostalih

Brodski Stupnik i okolna naselja početak prosinca dočekali su u punom blagdansko...

05.12.2025. u 17:30

Nakon godina čekanja – još jedna odgoda?!
Radar
Nakon godina čekanja – još jedna odgoda?!

Nakon godina radova, dogovora, političkih usuglašavanja i odgađanja, novi...

05.12.2025. u 15:00

Mobilne blagajne na čak pet lokacija
Servisne informacije
Mobilne blagajne na čak pet lokacija

Grad Slavonski Brod i ovog prosinca organizira rad mobilnih gradskih blagajni ko...

05.12.2025. u 12:30

Hitna intervencija na Savi: Potopljeni splav prijetio svima nizvodno
Radar
Hitna intervencija na Savi: Potopljeni splav prijetio svima nizvodno

Jučer, 4. prosinca 2025., na rijeci Savi odigrala se akcija koja j...

05.12.2025. u 10:00

Novi tjedan, nova naselja: Komunalac poručuje – spremite glomazni otpad!
Servisne informacije
Novi tjedan, nova naselja: Komunalac poručuje – spremite glomazni otpad!

SLAVONSKI BROD – Brodski Komunalac objavio je najnoviji nastavak rasporeda...

04.12.2025. u 17:30

´Jedan seoski učitelj ostavio je 15 000 stranica baštine´
Događanja
´Jedan seoski učitelj ostavio je 15 000 stranica baštine´

KLAKAR – U Crkvi sv. Jakova apostola jutros je započelo dvodnevno obilježa...

04.12.2025. u 15:00

Stiže događaj godine: Brođani, jeste li spremni učiniti čudo 13. prosinca?
Događanja
Stiže događaj godine: Brođani, jeste li spremni učiniti čudo 13. prosinca?

U gradu koji dobro zna što znači zajedništvo, ovog prosinca Slavon...

04.12.2025. u 12:30

Građani biraju najbolje- adventska akcija koja svake godine oduševi
Zabava
Građani biraju najbolje- adventska akcija koja svake godine oduševi

Uoči blagdanske sezone, Turistička zajednica područja Slavonski Brod–Posav...

04.12.2025. u 07:30

Jelena Perčin za Novu Gradišku: Jedna objava pokrenula je lavinu komentara
Događanja
Jelena Perčin za Novu Gradišku: Jedna objava pokrenula je lavinu komentara

Humanitarna kampanja Budi mi prijatelj udruge RTL pomaže djeci ove je godine u f...

03.12.2025. u 15:00

Brutalna lekcija nesavjesnim vozačima: Pogledajte što su napravili u Širokoj ulici
Priče
Brutalna lekcija nesavjesnim vozačima: Pogledajte što su napravili u Širokoj ulici

SLAVONSKI BROD – Dok brojni vozači svakodnevno rutinski stanu na parkirno...

03.12.2025. u 12:30

Irska zabranila gotovo sve – hoćemo li ikada slijediti njihov primjer?
Radar
Irska zabranila gotovo sve – hoćemo li ikada slijediti njihov primjer?

Početak prosinca u Hrvatskoj već tradicionalno najavljuje ono &sca...

03.12.2025. u 10:00

Veliki trgovački lanac stiže u Slavonski Brod?
Priče
Veliki trgovački lanac stiže u Slavonski Brod?

Slavonski Brod već je naviknut na velike najave, ali rijetko koja izazove ovolik...

03.12.2025. u 07:30

Velika racija u Slavonskom Brodu: Strani radnici radili bez ikakvih papira!
Radar
Velika racija u Slavonskom Brodu: Strani radnici radili bez ikakvih papira!

Policijski nadzori nezakonitog boravka i rada stranih državljana u Slavonskom Br...

01.12.2025. u 17:30

;