Život

Brođanka Jozefina ide u finale osme sezone showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Bravo!

Autor: 035portal Datum objave: 09.04.2021. u 08:14


Za ulazak u finale u večerašnjoj emisiji „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ borili su se Jozefina, Mirela, Ljuba i Joško, a zadatak koji su dobili bio je pripremiti jelo koje su već radili u parovima te koje je žiri ocijenio dobrim ocjenama.

U polufinalnoj emisiji morali su nadmašiti sami sebe, a onaj kandidat kojemu pođe za rukom napraviti bolje jelo, dobit će i dodatna tri boda u ukupnom zbroju.

Kandidatima je u prvi mah bilo drago kad su vidjeli što moraju kuhati, ali Željka Klemenčić je prokomentirala kako stvari neće biti toliko jednostavne te da bi se kandidati mogli poskliznuti na vlastitome jelu, dok je Pažanin najavio da će biti sigurno stroži u ocjenjivanju nego što su bili ranije.

Ljuba je dobila zadatak napraviti hlapa s domaćom tjesteninom, Mirela punjena pureća prsa, Jozefina tortilje, a Joško brudet od sipe.

Prije kušanja, Željka je obavijestila Jozefinu da jedino ona nije imala čistu radnu jedinicu, zbog čega će dobiti jedan bod manje.

Upravo je ona prva i donijela svoje jelo pred žiri. Za tortilje s piletinom prošli je put dobila 25 bodova, što će biti izazovno nadoknaditi.

„Ne sviđa mi se gorčina od maslinovog ulja, prvo sam mislio da je od avokada, ali sad vidim da je od maslinovog ulja. Prošli put ste imali zreli avokado, sad je bio tvrđi i to pokazuje koliko morate vagati kod odabira namirnica. Ovaj put vam je slanutak bolji“, prokomentirao je Špiček. I Željka i Ivan bili su složni da je prvi put jelo bilo bolje nego sad pa je dobila 23 boda.

Sljedeća je pred žirijem bila Mirela koja je za punjena pureća prsa prvi put dobila 24 boda, a u večerašnjoj emisiji nije bila ni najmanje zadovoljna jelom.

„Sad je suha puretina, prošli put je bilo sočnije. Meni danas nešto nije pogođeno kao zadnji put. Ovo nije pire, nego krema“, kazao je Pažanin. S njim su mišljenje dijelili i Željka i Špiček pa je Mirela za svoje jelo dobila 19 bodova.

Ljuba je za hlapa s tjesteninom prvi put dobila 24 boda, a s ponovljenim receptom bila je jako zadovoljna.

„Ako se ne varam, bilo je bolje prošli put. Tvrda je tjestenina, nešto sa začinima ne štima. Meso hlapa je prevlaknasto, što znači da ste ga previše iskuhavali“, komentirao je Pažanin.

„Ja ću kao slavonski stručnjak za hlapa reći da sam jako zadovoljna vašim jelom“, s druge strane je pak komentirala Željka. Ljuba je dobila 23 boda što nije nadmašilo prethodni rezultat.

Posljednji je pred žiri išao Joško koji je morao napraviti brudet bez upotrebe plamenika. Prvi put je za to jelo dobio 25 bodova.

„Čini mi se da je sipa sad mekša nego prošli put, sviđa mi se crvenilo od rajčice, orzo skuhan na mjeru“, kazala je Željka.

„Za mene ste jedini odradili danas bolje nego prošli put. Odlično je ispalo, jedino što bih ja dodao je ocat“, komentirao je Pažanin.

Joško je dobio 26 bodova, a kako je ostvario bolji rezultat nego ranije, dobio je dodatna tri boda te je u konačnom zbiru bio izjednačen s Mirelom pa su njih dvoje za ulazak u finale, u koje je kao najbolja u tjednu već ušla Jozefina, morali ići u dodatno dokuhavanje.

Zadatak koji su dobili bio je napraviti sendvič od bifteka za 15 minuta, što je s oduševljenjem dočekao Joško koji se smatra stručnjakom za biftek, a i Mirela je, čim je čula zadatak, priznala da je odmah vidjela Joška u finalu.

Za Mirelin sendvič Željka je komentirala da je previše majoneze te da je donji dio kruha razmočen.

„Ja nikad ne bih miješao majonezu i biftek. Kvalitetno je napravljeno, ali meso ne bih rezao na prutiće nego na ploške“, objasnio je Špiček.

Kod Joška su komentari bili bolji, a kako je Špiček prigovorio Mireli za majonezu, tako je Joško žiriju zanijekao da je on također stavio taj namaz, ali u manjoj količini.

Žiri je nakon kratkih konzultacija odlučio da u finale s Jozefinom ide Joško.

Izvor: RTL


Oživljen srednjovjekovni običaj – može li zvono stvarno rastjerati oblake?
Priče
Oživljen srednjovjekovni običaj – može li zvono stvarno rastjerati oblake?

VINKOVCI – Tamni, apokaliptični oblaci nadvili su se jučer nad istočni dio...

18.07.2025. u 20:00

Severina, Miroslav Ilić, Krankšvester – spoj nemogućeg na NG Ljetu
Događanja
Severina, Miroslav Ilić, Krankšvester – spoj nemogućeg na NG Ljetu

Nova Gradiška i ovoga ljeta potvrđuje status regionalnog središta...

18.07.2025. u 10:00

Proglašena prirodna nepogoda, prijave štete otvorene za pogođene građane i poljoprivrednike
Servisne informacije
Proglašena prirodna nepogoda, prijave štete otvorene za pogođene građane i poljoprivrednike

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA / SLAVONSKI BROD – Zbog posljedica razornog oluj...

18.07.2025. u 08:00

Najuspješniji maturant u Hrvatskoj dolazi iz Slavonskog Broda- upoznajte Bornu!
Škola
Najuspješniji maturant u Hrvatskoj dolazi iz Slavonskog Broda- upoznajte Bornu!

SLAVONSKI BROD – Dok većina maturanata s nestrpljenjem i dozom nervoze otv...

17.07.2025. u 18:55

Od fermentirane maline do Elle Beauty Awards: Brođanka Lana Vitas osvojila kozmetički svijet s brendom Maleena
Grad to su ljudi
Od fermentirane maline do Elle Beauty Awards: Brođanka Lana Vitas osvojila kozmetički svijet s brendom Maleena

U doba kada se kozmetika sve više mjeri marketinškim trikovima, a...

17.07.2025. u 12:00

Ušli u kružni tok preko pločnika: Scena kao iz videoigre u Slavonskom Brodu!
Radar
Ušli u kružni tok preko pločnika: Scena kao iz videoigre u Slavonskom Brodu!

Slavonski Brod, 16. srpnja 2025. – Još jedna scen...

16.07.2025. u 15:00

Je li ovo lice gradske stanogradnje? Stiropor gori, inspekcije šute
Radar
Je li ovo lice gradske stanogradnje? Stiropor gori, inspekcije šute

Slavonski Brod, 16. srpnja 2025. – Dok s bosanske strane Save još t...

16.07.2025. u 13:27

Brođani u strahu: Escherichia coli u vodi iz slavine?!
Radar
Brođani u strahu: Escherichia coli u vodi iz slavine?!

SLAVONSKI BROD – Unatoč dezinformacijama koje su se posljednjih dana pro&s...

16.07.2025. u 11:53

Rijetka prilika: Grad prodaje garaže! Evo kako se prijaviti
Radar
Rijetka prilika: Grad prodaje garaže! Evo kako se prijaviti

SLAVONSKI BROD – Grad Slavonski Brod poziva sve...

15.07.2025. u 16:00

Cvitković kaže da udišemo benzen, Tekić traži hitnu sjednicu, Grad glumi da se ništa ne događa
Radar
Cvitković kaže da udišemo benzen, Tekić traži hitnu sjednicu, Grad glumi da se ništa ne događa

SLAVONSKI BROD – Brođani su se još jednom probudili uz zrak koji ne...

15.07.2025. u 14:00

Dino (11) prodaje plišance kako bi spasio majci život – evo gdje ga možete podržati!
Priče
Dino (11) prodaje plišance kako bi spasio majci život – evo gdje ga možete podržati!

VILJEVO – U svijetu odraslih, često prepunom ravnodušnosti, ponekad...

15.07.2025. u 12:00

Gori preko, ali smrdi ovdje: Marušić od Plenkovića traži hitno rješenje!
Radar
Gori preko, ali smrdi ovdje: Marušić od Plenkovića traži hitno rješenje!

  SLAVONSKI BROD – Već dvanaesti dan tinja požar na odlagališ...

14.07.2025. u 19:22

Lešine štakora u centru Broda već tjedan dana – zar čekamo epidemiju?!
Radar
Lešine štakora u centru Broda već tjedan dana – zar čekamo epidemiju?!

SLAVONSKI BROD – Nevrijeme koje je 8. srpnja pogodilo Slavonski Brod odavn...

14.07.2025. u 12:00

Da sve snage u jedno se slože!
101 brodska priča Zvonimira Toldija
Da sve snage u jedno se slože!

Proslava 1000 godina od utemeljenja Hrvatskog Kraljevstva 1925. godine u Brodu n...

13.07.2025. u 20:00

Od utorka nove cijene goriva
Servisne informacije
Od utorka nove cijene goriva

ZAGREB – Dobre vijesti za vozače! Od utorka, 16. srpnja, na benzinskim pos...

13.07.2025. u 17:00

Bolesnici bijesni: Kako je moguće da nam šest puta u godinu dana nestane isti lijek?
Zdravlje
Bolesnici bijesni: Kako je moguće da nam šest puta u godinu dana nestane isti lijek?

ZAGREB – Hrvatsko tržište ponovno se suočava s nestašicom je...

13.07.2025. u 14:00

;