Život

Vrhunski koktel majstor obučava osoblje restorana MY WAY koji uskoro otvara svoja vrata

Autor: 035portal Datum objave: 01.04.2021. u 20:04


I ovih smo dana zavirili iza (još uvijek zatovrenih!) vrata budućeg restorana "My Way" u kojem traju posljednje pripreme prije nego li dočekaju prve goste. Tim povodom jučer su budućim djelatnicima edukacije o pripremi i posluživanju pića, prvenstveno vina i koktela, održali Badelov stručnjak za edukaciju i prezentaciju, Mladen Zrnov, te njegov kolega, viceprvak svijeta u kategoriji barmena- Mario Majcen. Porazgovarali smo s obojicom kako bi saznali više detalja o tome što nas očekuje na vinskoj karti.

- S Brođanima smo danas tokom ove prezentacije i edukacije "prošetali" vinogradima Hrvatske. Od Daruvara,gdje gajimo brand Vezak vina sorti sauvignon, graševina i chardonnay pa do vinarije Benkovac odakle nam potječe naše vrhunsko vino Korlat supreme, takozvana  kupaža cabernet sauvignona, syraha i merlota. Nismo zaboravili uključiti ni vino sorte Babić našeg brenda Vinoplod, a obilazak hrvatskog vinskog juga završili smo već tradicionalno na Hvaru kušanjem izvrsnog vina Plavac mali. Specifičnost ove sorte je da potječe sa reprezentativne južne padine otoka, sa pozicije Ivan Dolac gdje idealni uvjeti osiguravaju vrhunski proizvod.- pojasnio nam je Mladen Zrnov,kojeg smo pitali i nešto više o vinskim navikama Hrvata.

- Moram naglasiti kako su statistički podatci i više nego dobri, Hrvati vole i konzumiraju vino te smo stoga uz sami bok puno većim mediteranski zemljama sa mnogo duljom vinskom tradicijom, kao što su Italija i Francuska. Drago mi je što će i Brođanima uskoro biti na raspolaganju pomno sastavljena vinska karta koja će, vjerujem, doprinijeti porastu novih ljubitelja dobre kapljice. Oduševljen sam i samim ambijentom, al i današnjom prezentacijom te aktivnim dijalogom kojeg smo uspostavili s polaznicima ove edukacije.

Osim vina, Brođanima će na raspolaganju biti  i kokteli,a o trendovima sa tog područja više nam je rekao Mario Majcen.
-Interes za koktelima u Hrvatskoj pojavio se početkom 2000.-tih i taj prvi " boom" potrajao je otprilike pet godina nakon čega slijedi svojevrstan pad potražnje. Međutim, u posljednjih nekoliko godina ponovno bilježimo porast zanimanja, ali ovaj puta je fokus na kvaliteti- kako samih sastojaka tako i načina pripreme. Gosti  su sve bolje upoznati sa Badelovim asortimanom, od već prepoznatljivog Pelinkovca do našeg vrhunskog vina Korlat supreme koji osvaja okusne pupoljke sve većeg broja konzumenata.  Zapadnjačke trendove i standarde  pratimo u stopu i vidimo rezultate takvog pristupa.

Pitali smo gospodina Majcena i za komentar još nekih trendova, kao što su craft proizvodnja vina i piva.
- Craft priča je problematična samo iz jednog razloga, a to je nedostatak kontinutirane kvalitete. Potrebno je tu puno znanja i iskustva, a i mehanizirani proces uvelike pomaže. Slična priča kao i u kulinarstvu- ovisi o situaciji, kvaliteti namirnica i uvjetima rada, nemoguće je dobiti istovjetne rezultate u profesionalnoj kuhinji i u kućnoj radinosti. U svakom slučaju, bila u pitanju craft ili serijska proizvodnja vina ili piva - bitno je piti malo, a dobro; ne nalijevati se alkoholom nego voditi računa o tome s čime se koje piće konzumira i na koji način.
Uvidom u jelovnik i vinsku kartu buduće gastro i enološke oaze naše županije, uopće ne sumnjamo kako će i oni najzahtjevniji gurmani pronaći nešto po svom guštu- ili kako samo ime restorana kaže - My Way.

 

Meta Tagovi:


Ekološka bomba na granici? Gust dim prekrio nebo nad Bosanskim Brodom
Radar
Ekološka bomba na granici? Gust dim prekrio nebo nad Bosanskim Brodom

BOSANSKI BROD – Gusti dim i dalje se nadvija nad gradom, ali prema posljed...

03.07.2025. u 19:05

I naši liječnici idu na Thompsona
Zdravlje
I naši liječnici idu na Thompsona

SLAVONSKI BROD/ZAGREB – I dok se u Zagrebu privodi kraju...

03.07.2025. u 18:00

Vlasnik tvrdi da su se otrovali ´kod kuće´– uzvanici: To je laž!
Radar
Vlasnik tvrdi da su se otrovali ´kod kuće´– uzvanici: To je laž!

I dok se epidemiološki nalazi još čekaju, strasti oko nedavne svad...

03.07.2025. u 16:00

Igrači na ruke, klub na koljena: Galović tajno isplatio 150 tisuća eura?!
Priče
Igrači na ruke, klub na koljena: Galović tajno isplatio 150 tisuća eura?!

  I dok NK Marsonia, jedan od najpoznatijih slavonskobrodskih sportskih si...

03.07.2025. u 14:00

Ova škola ne zna za granice: Pogledajte kako izgleda prava Erasmus priča!
Škola
Ova škola ne zna za granice: Pogledajte kako izgleda prava Erasmus priča!

SLAVONSKI BROD – Dok su školska zvona utihnula i učenici već treći...

03.07.2025. u 10:00

Ovog petka Poloj postaje raj za ljubitelje fiš paprikaša
Događanja
Ovog petka Poloj postaje raj za ljubitelje fiš paprikaša

SLAVONSKI BROD – Tradicionalno Otvoreno prvenstvo grada...

02.07.2025. u 10:00

Brže, jednostavnije i bez dodatnih troškova – koristite mobilne blagajne
Savjeti i trikovi
Brže, jednostavnije i bez dodatnih troškova – koristite mobilne blagajne

SLAVONSKI BROD – Građani Slavonskog Broda i ovog srpnja moći će koristiti...

02.07.2025. u 08:00

Slikaju, snimaju, dijele – djeca postaju plijen
Savjeti i trikovi
Slikaju, snimaju, dijele – djeca postaju plijen

S porastom temperatura i sezonom godišnjih odmora raste i jedan manje vid...

01.07.2025. u 20:00

Autocesta smrti? Pogledajte kakvim brzinama se vozi kod Broda!
Radar
Autocesta smrti? Pogledajte kakvim brzinama se vozi kod Broda!

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske proteklih su dana, pril...

01.07.2025. u 12:00

Svadba u Garčinu pretvorila se u epidemiološki incident
Priče
Svadba u Garčinu pretvorila se u epidemiološki incident

  Nakon što su tijekom vikenda brojne osobe završile s proba...

01.07.2025. u 10:27

Svi su tražili Kristiana i Nou – a oni uživali daleko od kuće?
Radar
Svi su tražili Kristiana i Nou – a oni uživali daleko od kuće?

Nova Gradiška od nedjelje je bila na nogama. Potraga za dvojicom 16-godi&...

01.07.2025. u 08:13

Tvrđava postaje disko hram: Sprema se večer koju ćeš pamtiti
Događanja
Tvrđava postaje disko hram: Sprema se večer koju ćeš pamtiti

Slavonski Brod sprema se za jedan od najiščekivanijih ljetnih događaja &n...

30.06.2025. u 20:00

30 godina ljepote, strasti i znanja: Obiteljski brend koji nadilazi frizerski salon- Zirdum
Priče
30 godina ljepote, strasti i znanja: Obiteljski brend koji nadilazi frizerski salon- Zirdum

Kad posao postane nasljeđe, a nasljeđe postane vizija – tada nastaje priča...

30.06.2025. u 12:00

Ekstremna vrućina (ponovno!) pred vratima
Radar
Ekstremna vrućina (ponovno!) pred vratima

Brodsko-posavskoj županiji predstoji tjedan koji neće mirisati...

30.06.2025. u 08:00

Kućerak iz Širokog sokaka
101 brodska priča Zvonimira Toldija
Kućerak iz Širokog sokaka

Slično čuvenom i razvikanom Ringu, najširoj i najotmjenijoj bečkoj ulici...

29.06.2025. u 20:00

Novi Hod za život u Brodu već izaziva reakcije – evo što se planira
Događanja
Novi Hod za život u Brodu već izaziva reakcije – evo što se planira

SLAVONSKI BROD – Slavonski Brod ponovno će postati mjesto okupljanja svih...

29.06.2025. u 17:00

;