Netflix je odlučio postrožiti pravila korištenja računa – ako koristite tuđi račun, ovo će vas zanimati. 

Najpopularnija aplikacija za streaming filmova i serija – Netflix, dosad je bila prilično nonšalantna po pitanju korištenja istog računa od strane više različitih korisnika.

Sigurno vam to nije strano – jednom se ‘ulogirate’ preko tuđeg računa za Netflix i taj račun do daljnjeg smatrate svojim.

Ako i vi na taj način gledate Netflix, ne morate se sramiti jer očito niste jedini, a Netflixu je takvih dosta.
Postoji mogućnost da će vas nekad ubrzo Netflix pitati da potvrdite svoj račun uz broj koji su poslali na mobitel ili mail adresu vlasnika računa. Ako ste vlasnik računa, ne morate brinuti. Ako koristite račun dobrog prijatelja ili člana obitelji, vjerojatno ih možete tražiti da vam pošalju traženi kod. Ako koristite račun bivšeg dečka/cure, možda ćete se morati pozdraviti s besplatnim Netflixom.

Glasnogovornik Netflixa je, kako prenosi klik.hr,  rekao za BBC: “Ovaj test smo napravili kako bismo utvrdili da račun Netflixa koristi osoba autorizirana za to.”

Pošto je ovaj proces tek u testnoj fazi, vjerojatno ćete moći gledati Netflix preko tuđeg računa još neko vrijeme. Korisnici koje je aplikacija tražila kod navode da su mogli čak i odgoditi verifikaciju.