Splitski maratonac Kristijan Sindik i njegov tim od četiri trkača i trkačica koji čine Helena Bule, Rikardo Kuhar, Ante Bebić i Bruno Grgurević nastavili su danas treću etapu akcije “Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana”. Ruta je započela na ulazu u mjesto Drašnice u 09:00 sati, a trčalo se kroz Igrane, Živogošće, Drvenik, Cmilje, Kapec i Gradac sve do cilja u Pločama. U ova tri dana trkači su istrčali 126 kilometra.

Početna ruta humanitarne akcije Zlatna vrpca započeta je prekjučer u ranu zoru u Splitu, a jučer se od Ruskamena trčalo do Drašnica. Velik broj građana odazvao se na ovu lijepu inicijativu i dokazali da timski rad čini čuda. Istaknute trenutke s jučerašnjeg drugog maratona možete pogledati i preuzeti ovdje, kao i pogledati video njegove završnice. 
“Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana” je humanitarno-sportska akcija koja se trči na dionici između Splita i Tivta u Crnoj Gori. Čitava ruta iznosi 295 kilometara te se sastoji od sedam dionica u kojoj svaka pojedina ruta iznosi 42 km. Zainteresirani donatori mogu kupovati kilometre, a minimalna cijena jednog od njih je 100 kuna ili 15 eura. Sredstva se direktno uplaćuju na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split.

Na završetku svake trkačke dnevne dionice koja se odvija od Splita preko Ruskamena, Drašnica, Ploča, Stona, Orašca, Čilipa te finala u Tivtu, predviđeno je noćenje kako bi se Kristijan i ostali trkači odmorili i skupili snage za sljedeći maraton.